Recomandari din blogosfera#6 Ce mai scriu parintii?

Recomandari din blogosfera#6 scriu de joi seara, pentru ca, in asta saptamana sunt mereu pe fuga si nu as vrea sa ratez dimineata de maine in care sa aflati ce mai scriu parintii.
Articolele pe care urmeaza sa vi le arat sunt pline de sensibilitate, de sens si de iubire incat cuvintele mele sunt de prisos.

Am plans citindu-le si o sa intelegeti imediat de ce. Urmeaza recomandari din blogosfera#6.

În acel moment ursulețul a realizat că niciodată nu a fost mulțumit și nu s-a apreciatcu adevărat. Așa că a început să se iubească, să mulțumească în fiecare zi firelor de ață și materialului pentru că i-au dat formă și să se bucure pentru simplul fapt că îi poate vedea și auzi pe copilași.
Astfel, ursulețul de pluș nu se mai simțea deloc trist, neapreciat sau uitat. Nu îl mai deranja nici praful de pe el, nici ruptura de la burtică. Stătea și se bucura pentru că există. A renunțat la așteptări trăind momentul prezent.
Iar într-o bună zi ceva neașteptat s-a întâmplat. Copilașii l-au luat de pe jos, l-au spălat, l-au peticit și l-au văzut cel mai frumos dintre jucării. Atât de drag le-a fost încât l-au luat în pătuțul lor de unde nu a mai plecat niciodată.
Când s-a uitat mai bine la peticul de pe burtică, a avut o mare surpriză. O bucată din șosetuțele vesele stăteau acolo și îi zâmbeau.
– Ți-am spus să ai încredere în tine, să te apreciezi, să te iubești și iată cum te-ai transformat în cel mai îndrăgit ursuleț, iar noi ne-am găsit cea mai bună întrebuințare. Am avut încredere că nu vom fi aruncate la gunoi și uite că am fost folosite pentru un scop atât de frumos.
Ursulețul de pluș le-a mulțumit șosetuțelor pentru că i-au amintit să se iubească așa cum este și a învățat că felul în care el se vede este felul în care cei din jur îl văd.
” Vorba dulce mult aduce” – Poveşti motivaționale / autor: Dana Codori

Povestea intreaga a ursuletului de plus aici, dar si alte povesti magice asa cum numai Dana stie a scrie.
Cartea nescrisa a Monei azi a spus povestea Iubirii cu miros de simplitate:

 
Tata-bun deja era întors cu spatele, proteza grea de lemn îi era rezemată de marginea patului, așteptând să-i poarte pașii în zorii zilei spre rutina unei vieți simple. Muncă, animale, sudoare.
Când mama-bună vedea că nu vreau să dorm fără ea, începea să-mi spună povești. Murmura aventuri, frânturi de vitejie și desena frumusețe în mintea mea.
După ce ștergea ultima farfurie, se ducea și-l învelea pe bunicul sărutându-i ușor bătăturile de pe mână. Se întorcea zâmbind spre mine și se dezbrăca în liniște, îmbrățișându-mă cu iubire.
Dimineața îl auzeam pe bunicul cum căra lemne în casă, cum pregătea focul și punea o cană de lapte cald pe masă, încet să nu o trezească pe bunica. O lăsa mereu să doarmă o clipă mai mult. Și ca o adiere, îi atingea fruntea cu mâna. Urma sărutului ei o făcea să zâmbească în somn, iar el șchiopătând ieșea să vadă de animale. Și ziua începea.

Cum dorul de bunici m-a coplesit mi-am permis sa plang, desi cel mai drag dintre ei, ultimul bunic plecat in alta lume m-ar fi certat pentru asta.
Mai multe despre aceasta iubire curata aici:

Iubirea cu miros de simplitate

 
Foarte multumesc pentru ce scrierile voastre, mai scrieti, eu vineri de vineri vin sa citesc si sa dau mai departe.
Va astept si pe pagina de facebook a blogului pentru o apreciere si o discutie in plus.
recomandari din blogosfera #6
Sursa foto pixabay.com/

Share

3 thoughts on “Recomandari din blogosfera#6 Ce mai scriu parintii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: