Reading Time: 2 minutes

Daca e sa vorbim despre carti putem sa avem o discutie pana maine seara, insa daca e sa ma intrebati de unde cumpar carti, va spun ca de-o vreme cumpar carti online.

Mi se pare mult mai rapid, mai usor, mai practic. In orasul meu librariile sunt pe cale de disparitie, la fel si anticariatele si atunci aleg varianta cea mai practica, achizitia titlurilor online. Cumpar ce-mi doresc fara riscul prea mare de anu fi in stoc, platesc fara grija restului si astept livrarea fix la usa mea. Ce sa-mi doresc  mai mult?

O data cu varsta am vazut ca imi schimb atitudinea si prectia fata de carti. Daca inainte citeam foarte multe carti de poezie, asa incat il veneram pe Eminescu la fiecare deschidere a gurii, acum citesc carti de non-fictiune, intamplari adevarate, memorii, jurnale si alte carti din viata cu care pot sa ma identific.

Acum am impartit biblioteca in doua parti, partea mea cu de toate si partea fiului meu unde stau doar carti pentru copii. L-am deprins de mic cu ele si cu acest loc dedicat lor de unde le luam si le reasezam dupa le-am citit. E important sa ii citesc celui mic chiar si atunci cand parca nu aude, chiar daca nu pare sa inteleaga, chiar si atunci cand ma ajunge obosela e important sa nu uit de povestea de noapte buna. Mi s-a spus ca abia dupa trei ani va incepe sa inteleaga sensul unei povesti, insa eu i-am citit inca de cand imi asculta inima batandu-mi pe dinauntru si astfel la 3 ani si jumatate am facut schimb de roluri, el era povestitorul si eu ascultatoarea. Mare reusita, nu?

 

Va marturisesc ca am evitat povestile clasice ale caror impact negativ ar putea cauza copului emotii puternice, dar si pe acelea care i-ar inocula frica sau teama de moarte. Am preferat sa ii citesc povesti cu si despre animale sau sa inventez povesti in functie de etapele pe care le traversa sau care raspundeau intrebarilor sale din viata de zi cu zi.

 

carti pentru copii

Acum citesc cu precadere pentru mine, dar mai ales pentru mine cartea Nu exista Copii rai de Janet Lansbury si incerc din rasputeri sa corectez greseli pe care le-am facut cu sau fara voie in educatia lui. Sa invat sa ii tin companie si sa-l sprijin cand are nevoie de mine. Sa am rabdare, sa am rabdare, sa am rabdare. Sa il inteleg si sa nu il lipsesc de cel mai important sentiment de care are nevoie: De iubire.

Carti pentru copii sunt o multime.

Cele de colorat simple cu peisaje sau animale pe care le-am colorat impreuna fara ca eu sa-i vanez greselile, ci doar sa i le arat.

Acelea care aduc povestile bunicilor inainte si de care ne bucuram impreuna fara a trezi emotii puternice cum spuneam.

Cartile care dezvolta abilitati si dezvaluie notiuni matematice.

Acelea pe care le urmarim pentru ca ne supun mintea unor jocuri logice.

Alegerile se fac cu rabdare, in functie de varsta, de aptitudini si de nevoi si nicio carte nu e de prisos.

***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.

Sursa foto arhiva personala.

 

 

 

 

Please follow and like us:

3 Replies to “Cititi-le celor mici carti pentru copii de la varste foarte mici, chiar inainte de nastere”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *