Jocuri de societate departe de lume si de internet

Facusem  planul pentru sfarsitul de saptamana, voiam sa-l petrecem impreuna departe de lume, fara conexiuni la internet, fara telefoane, fara petreceri, doar noi in casa de la tara, unde semnalul abia ajunge, dar libertatea e pretutindeni. Prevazatori din fire am luat si lucruri pentru vreme rea, cateva dvd-uri cu filme si niste jocuri de societate. Asta fara sa stim ca ploaia ne va destrama visul de-a cutreiera vaile si padurea si ca timp de doua zile ne vom ascunde prin casa fara voie.
A doua ziploua de rupea pamantul, iar noi am vazut toate filmele pe care le-am luat in sacosa si nu reuseam sa ne punem de acord asupra celui mai bun. Eu pledam Parfum de femeie, el doar ca sa ma contrazica zicea ca mai bun e Asta seara dansam in familie. Tot asa, pana cand satula de atata ba asta -ba acela, am scos sacosa cu jocurile de societate de la oxygame si am decretat ca din acel moment ne vom juca.
Pentru ca ne aducea aminte de copilarie am inceput a ne juca cu Qwrikle,  acesta se joaca exact ca atunci cand internetul nu se inventase, cu piese din lemn, saculet, foaie si pix. Nostalgica din mine triumfa. Acest joc a fost premiat in Germania in 2011, iar eu ma grabeam sa castig puncte, ca macar de data asta sa nu mai aiba nimic de obiectat.
Am luat o foaie si un pix si am scos saculetul din cutie, dupa ce am am parcurs regulile qwrikle am inteles ca toate cele 108 piese ne pot aduce multe multe batai de cap daca nu aveam o strategie bine pusa la punct.
jocuri de societate
Totul este in jurul cifrei sase: sunt sase tipuri de forme in joc, sase culori pentru fiecare forma, la inceputul jocului alegi sase piese din sac si poti sa schimbi pana la 6 piese.
Am extras 6 piese fara sa ne uitam in sac si am pus una la inaintare. Ideea era sa facem randuri cu cat mai multe puncte.
Un rand poate contine piesele cu aceeasi culoare, fie pe cele de culori diferite cu aceeasi forma.
Cautand variantele care imi aduceau cele mai multe puncte incercam sa fac o linie completa de 6 piese, mai ales pe ultima ca sa formez un qwirkle si sa obtin dublul de puncte. Desi astigmatismul imi facea ochii sa oboseasca, nu am renuntat sa gasesc cele mai ofertante posibilitati si astfel cele mai multe puncte au fost in dreptul meu pana la urma.
Imi parea rau ca nu invitasem mai multi amici, m-ar fi atras ideea unui qwirkle in trei sau patru jucatori.
 
Plin de naduf ca victoria a fost de partea mea a scos cubul rubik la iveala si l-a pus ostentativ pe masa. Pentru mine acesta era o ecuatie cu diverse necunoscute, degeaba radea el de mine, ca desi prin vene imi curge sange de maghiar, habar nu aveam cine e Erno Rubik si ce jucarie populara crease, degeaba imi spunea ca totul are o logica si ca trebuie sa ma familiarizez cu culorile si pozitiile lor, degeaba imi repeta ca acest cub explica principiul tridimensionalitatii, degeaba imi spunea ca e matematica pura, pentru mine acest cub cu sase culori si sase laturi se transforma intr-un labirint ca si cand toate linile drepte ar deveni dintr-o data serpuite.
In timp ce se amuza pe seama deznadejdii vizibile de pe fata mea, incerca sa ma anime ca pana si Homer Simpson se juca cu un astfel de cub, numai eu nu.
Numai eu nu pentru ca nu-l intelegeam, dar acum era cazul sa il rog pe dragul meu sa-mi explice. Astfel, am luat o alta foaie si an notat.
Sunt piesele de centru care sunt piesele fixe, cele din colturi care nu pot fi mutate decat in colturi si piele cuprinse intre colturi care si ele isi vor pastra pozitiile pentru rezolvarea cubului. Dupa aceea m-a lamurit ca fiecare dintre cele 6 laturi are un numef dupa pozitia in care privim cubul si ca e nevoie sa stabilim o culoare principala a rezolva o fata. M-au trecut naduselile pana am scris, de incercat am promis sa-l incerc mai tarziu. Pentru el , insa cele 6 fete au fost o joaca si in cateva clipe toate au fost aliniate perfect.

jocuri de societate
sursa foto pinterest.com

Mie tot mai dragi imi erau jocurile cu carti asa ca i-am propus sa ne jucam Ligretto.
jocuri de societate
Acesta are 160 de carti pentru 12 jucatori care vor juca toti o data. 40 de carti pentru patru jucatori, fiecare de o culoare diferita. Numerotate de la 1 la 10. Noi jucam in doi deci aveam 5 carti cu fata in sus. Teancul Ligretto l-am format din 10 carti. Jocul se termina pe masura ce vom forma alte teancuri ordonate, primul care termina teancul ligretto pentru ca a asezat cartile crescator, castiga. Teancurile trebuie sa aiba aceeasi culoare si nu mai mult de 10 carti.
Ca sa echilibram balanta l-am lasat pe el sa castige. Apoi ne-am intors la filmul cu Al Pacino, care, prin prezenta facea chiar si comedia cu Dem Radulescu sa paleasca.
Recomand jocurile de societate pentru cei mari si mici de la Oxygame  pentru in jurulu lor se creaza acel spatiu cald si plin de armonie de care avem nevoie, o punte de legatura, dar mai mult de atat, ne pot tine cu sufletul la gura si departe de telefon multa vreme. Pe noi ne-au tinut si am uitat de ploaie.

****

Text imaginar. scris pentru proba a douasprezecea a spring superblog 2019

Share

2 thoughts on “Jocuri de societate departe de lume si de internet

  1. Pingback:Am obosit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: