Si la munte si la mare

Tichete de vacanta, acele tichete valorice care iti asigura cazarea si contravaloarea unor servicii intr-o unitate de cazare, asta imi spunea apasand fiecare cuvant. Sceptica din fire nu l-am crezut pana nu mi le-a intins, chiar primise tichete pentru vacanta. Anul 2019 va sa ne aduca un concediu cu confort sporit.
L-am anuntat dinainte ca vreau sa aleaga el destinatiile stiind despre mine ca imi place sa explorez imprejurimile. Rare ne-au fost concediile in care ploaia sau starile de rau sa ne strice cheful si sa ne oblige sa stam in camera. Voiam sa cred ca acum nu vom mai avea parte de exceptii.
Dupa alte doua ore ma anunta solem ca vom merge si la munte si la mare. Ironic l-am intrebat daca ne vor ajunge banii iar el cu un zambet m-a asigurat ca avem extrabuget pe langa cei 1450 lei de persoana asigurati de tichete. Pesemne isi facuse un borcan cu economii de care nu aveam idee, dar imi placea elementul surpriza alaturat cuvantului concediu.
Pentru ca voiam s ail necajesc l-am chestionat din nou ironic vrand sa stiu cum de in doua ore pusese cel mai priceput deget pe harta si a si gasit ceea ce ne doream. La intrebarea mea a intors monitorul spre mine si i-am descoperit unul dintre secrete platforma online Travelminit. Aici gasise exact ce voia pentru platforma ofera 1500 de unitati de cazare unde iti poti rezerva un loc printr-un singur click. El deja facuse rezervare pentru o noapte la Brasov la pensiunea La Maisonnette pentru ca imi promisise de-o viata ca o sa vizitam Biserica Neagra. In sfarsit dorinta mi se implinea, asta se intampla cand cel de langa tine tine cont de ele.
Curiozitatea mea a crescut si l-am intrebat cum se face rezervarea online, dar si cum se va realiza plata cu tichetele de vacanta. Cu rabdare mi-a spus ca dupa obtinerea rezervarii va trebui sa expediem tichetele de vacanta catre Travelminit fie cu curierul sau prin posta si un expert ne va scuti de griji. Atat de simplu.
Tichete de vacanta aveam de la altii, rezervarile le fac altii, noua nu ne ramane decat sa alegem data potrivita, pentru ca tichetele sunt valabile un an de la data emiterii si sa plecam spre distractie.
-Dar de la Brasov unde plecam? L-am intrebat de data asta curioasa.
La mare mi-a raspuns. Sa vizitam inca o data Manastirea Sfanta Maria si daca vrei tu, casa memoriala Mircea Eliade.
Din nou se gandea la mine, din nou ma topea, e drept ca desi am vizitat techirghiolul casa memoriala a lui Eliade nu am apucat sa o vizitam. Isi notase in carnetul secret pana si asta.
Imi placea Techirghiolul cu aerul lui Boem si lacul atat de frumos la asfintit. Manastirea Sfanta Maria este si va fi una dintre cele mai frumoase lacase de cult pe care le-am vazut vreodata. Cu gradinile in stil romanic pline de trandafiri e o adevarata incantare. Daca tot se hotarase sa imi faca o astfel de placere si sa ajungem si acolo, sigur nu o sa ratez o poza cu statuieta emblema a orasului, o impachetare cu namol si o plimbare lunga pana in noapte.

tichete de vacanta
arhiva personala

Adevarat ca banii din tichete nu erau foarte multi, dar ne asigurau cazarea si o parte din servicii. Bucuria mea cea mare era ca de data asta ne puteam lua si pisoiul, alesese o vila, Lacul sarat, unde se accepta si animale de companie contra cost.
tichete de vacanta

Cu aceste planuri de calatorie in minte am petrecut o seara minunata, mai greu e sa urnim timpul care sa faca o data vara.
***
Text scris pentru proba a saisprezecea a spring superblog 2019
Sursa foto travelminit.ro

Share

One thought on “Si la munte si la mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: