În căutarea celei mai frumoase destinaţii din lume

Începusem să fac bagajele pentru toţi trei. Puneam înăuntru toate visele mele de călătorie. Le strânsesem de prin cotloanele amintirilor şi nu voiam să uit nici unul. Visam deja la vacanţă de vară perfectă. Pentru un sejur 2019 ideal apelasem la specialiştii de la Christian Tour, pentru că, fără ajutor noi ne dovedeam nepricepuţi . Am ales o vacanţa cu Christian Tour pentru că, de 22 de ani aceştia crează un drum spre fiecare vis, iar eu voiam să fac parte dintre acei 1 milion de oameni cărora visele li s-au împlinit.
vacanta cu Christian Tour
Până acum câteva minute îi avusesem alături pe bunicul meu, un patriot local convins, care încercase să ne convingă să renunţăm la mofturi şi să redescoperim farmecul meleagurilor hunedorene rămânând acasă. Pe de altă parte, mama lui veşnic îndrăgostită de aventură, fiindcă prin vene ii curgea sange latin,  ne sfătuise să vizităm Tenerife.
 
Cu cuvintele amândurora răsunându-mi în urechi mi-era imposibil să iau o decizie. Argumentele bătrânului pentru a vizita Castelul Corvinilor erau susţinute de o încărcătură emoţională, când eram mică mă purtase pe umeri ca să-l vizitez şi acum, zicea el, era datoria mea de românca să îl mai văd o dată.

Castelul acesta are o istorie veche de peste 400 de ani şi este un simbol al oraşului Hunedoara pe care categoric îl domina şi îl reprezintă. Construit în vremea lui Ioan de Hunedoara este o clădire impresionantă.
 
 

vacanta cu Christian Tour
arhiva personala

Tot bunicul a cărui memorie încă se păstra neatinsă îmi amintise de legenda fântânii de la intrarea în castel. Aici stă scris aşa: “Apa ai, inima n-ai” şi sunt cuvintele sclavilor turci care au săpat-o vreme de 15 ani, dar care sunt ucişi după săvârşirea acestei lucrări contrar promisiunii lui Ioan.
Cunoscător al gusturilor mele pentru arhitectură gotică, bătrânul mă îndemnă să vizitez fiecare Turn în parte.
vacanta cu christian tour
arhiva personala

Aici era, însă locul băieţilor din familie, eu simt mai degrabă un castel că pe un loc al secretelor.
Ca şi când mi-ar fi citit gândurile bunicul continua pledoaria cu Camera Cavalerilor acolo unde lua nobilii masa la ocazii festive. Îi vedeam pe cei doi viitori parteneri de călătorie, tata şi fiu cum se înflăcărează şi parcă se şi văd în acea incintă.
 
O altă locaţie care putea să le facă plăcere avea să fie, afirma cel mai bătrân dintre noi, Camera de Tortură acolo unde toţi nelegiuiţii şi trădătorii era schingiuiţi cu unele de tortură incredibile. Există, ne spunea bunicul o ghilotină, un scaun cu cuie şi un pat unde erau alungiţi toţi cei care greşeau.
Mie cu siguranţă mi-ar fi plăcut să văd terasa de artilerie cu gândul de a admira priveliştea, pe când soţul şi fiul meu şi-ar fi imaginat că manipulează arme din vechime.
vaxanta cu christian tour
arhiva personala

 
 
Ca sa ne impace pe toti a inceput sa-mi povesteasca despre Iatacul domnitei, patul cu baldachin al acesteia si serile de muzica pe care le sustinea un virtuos al harpei. O reala incantare sa te plimbi seara la lumina lunii pe terase si undeva sa sune o muzica aparte. Nu degeaba isi reorientase patriotul povestea.
Încântată că şi-a păstrat pasiunea pentru istorie şi dragostea de locurile de baştină l-am îmbrăţişat strâns, asta în timp ce îi şopteam că e vremea să o ascultăm şi pe mama soţului meu.
Soacra mea, femeie aprigă şi conştientă de frumuseţea ei, îşi aşeză părul, împinse pieptul înainte şi cu gura-I perfectă încadrată de un ruj aprins începu să vorbească.

 
Tenerife este o insulă simbol a Spaniei, cea mai mare din Arhipelagul Canare, acolo unde munţii şi apele turcoaz ale mării se întâlnesc.
Privindu-mă direct şi fără să clipească mă anunţă că această insulă are şi tuneluri vulcanice tocmai pentru că a fost creată datorită unor erupţii vulcanice. Atrasă fiind de astfel de forme de relief avea multe de văzut şi vizitat pe aici.
Munţii Anga cu peisaje de lăsat cu gura căscată.
Două atracţii inscrise în Patrimoniul UNESCO  El Teide ca fiind al doilea cel mai mare şi mai vizitat parc natural din lume şi un vulcan activ, , iar la Laguna pentru casele mai vechi de patru secole.
Uitandu-se spre fiul sau, il ruga sa ma uita in La Hardin Botanico, unde aveam sa ma pierd in vegetatia luxurianta si speciile aparte din toata lumea. Dar si in biserica Iglesia de Nuestra Senora de la Concepcion unde voi afla unele influente islamice.
Când să întreb cam ce buget ne trebuie, îmi atinge genunchiul uşor, în Tenerife nu există TVA, un oftat uşurat de la dreapta-mi, aveam să salvăm portofelul
In Santa Cruz de Tenerife se desfasoara un mare carnaval care umple orasul de veselie si culoare fiind o atractie indedita si recunoscuta in lume.
Apoi declară fără să ne cruţe că atât cât eu o să să petrec  timpul admirând plajele împreună cu micuţul, soţul meu şi tatăl lui, are să-şi umple burtă cu bucate speciale, să nu-mi fac griji, căci are de unde alege dintr-un meniu variat şi complex.
O vacanţă vara 2019 atipică, două destinaţii demne de luat în seamă, unde să mergem când nu gândim la fel? Să alegem calmul vacantelor acasă sau farmecul celor exotice? L-am lăsat pe cel mic să aleagă, iar el ne-a anunţat categoric că s-a săturat să stea acasă, el vrea peste hotare şi neapărat la Mare! Bine că şi-a ascultat acea bucată de suflet care seamănă cu mine şi acum pot să-mi închid bagajele fără griji.
Cea mai frumoasă destinaţie din lume e acolo unde suntem împreună. Anul asta e în Tenerife!
 
Articol scris pentru proba a saptesprezecea a spring superblog 2019. Inca trebuie sa ma mai sustineti, contez pe voi.
sursa foto site-ul Christian Tour si arhiva mea.

Share

One thought on “În căutarea celei mai frumoase destinaţii din lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: