Abordarea greșită a competiției superblog duce la rezultate mediocre

Acesta este ultimul articol pe care îl scriu despre superblog până după gala, promit, însă înainte de ea vreau să pomenesc toate greșelile pe care le-am făcut în competiție și pe care, dacă vrei să participi, să nu le faci și tu. Abordarea greșită a competiției superblog duce la depunctare. Erori pot fi multe, unele la care nu m-am așteptat, insa o data ce le-am aflat mi le-am asumat si-am mers mai departe.
Abordarea greșită a competiției superblog
 

Abordarea greșită a competiției superblog mi-a adus un loc pe care nu mi l-aș fi dorit. Greșeala a fost, însă a mea și va explic de ce.

 1. Am lăsat probele pe ultima sută de metri și cu toate că le-am citit și recitit în ultima zi nu mi-a ajuns timpul pentru o documentare completă și nici pentru o dezvoltare amplă a ideilor pe care le aveam. Sub presiunea timpului nu m-am dovedit întotdeauna eficientă și nici foarte creativă, așa că, dată viitoare îmi împart perioda dintre lansare și termenul limita cu totul diferit.
 2. Nu am scris întotdeauna cu diacritice, dar ele contează pentru aspectul general al articolului și al blogului. E mult mai ușor să scriu fără diacritice, însă asta mă poate depuncta în față celor care le folosesc constant.
 3. Am crezut că sunt inferioară celorlalți. Atitudinea asta mi-a programat mintea într-o direcție greșită și m-a sabotat constant, dată viitoare o să gândesc că o învingătoare.
 4. Nu amdat suficientă atenție chestiunilor notate că fiind opționale. Acestea sunt indicii care pot aduce puncte în plus.
 5. Am ținut mai mult la povestea mea decât la produsele pe care le promovăm. Acest articol este și cea mai mare dovadă, cu toate că arăt cum am slăbit, am uitat să arăt ce benificii are dietă smart diet și … notă m-a lovit până în suflet.
 6. Corectitudinea gramaticală este importantă, eu scriind sub presiunea timpului în ultima zi eram prea obosită să văd că lipsesc unele virgule sau că frazele îmi sunt prea lungi și alambicate. Un text trebuie să fie lizibil și inteligibil.
 7. Nu amașteptat nici un premiu, dar nici nu am luptat cu adevărat să obțîn unul. Acum îmi pare rău, deși îmi veți spune că mai am două note de primit, am siguranță că ele nu îmi vor aduce nici un câștig. Trebuia să muncesc mai mult pentru asta.
 8. Nu am fostîntodeauna atentă la persoanele care jurizeaza probele, așa după cum spunea și Mădălina aici e necesar să știi pentru cine scrii. Apropo, Mădălina v-a câștigă această ediție și eu vreau să o felicit în avans. A muncit și a câștigat cele mai multe premii ale competiției. Felicitări, Mădă.
 9. Creativitatea nu e deajuns. Știți, aici e că și în cazul talentului, nu e suficient să îl ai dacă nu muncești să îl intreti se pierde. Așa și la superblog, degeaba ai cea mai făină și mai ofertantă idee, dacă nu muncești că să o etalezi și să o dezvolți rămâne o idee. Superblog e sinonim cu muncă multă.
 10. Am vrut să renunț de două ori, o dată după notă de la proba Anunțul Telefonic, a două oară după ce m-a ajuns oboseală.  Mi-a fost și mai greu să mă remontez după aceea, deci să nu faceți că mine.
 11. Când am scris mailul de confirmareprezenței la gala mi-a fost rușine că vreau să fiu acolo. Am scris și-am șters până mi-a sărit cursorul. După ce am dat send mailului m-am întrebat de ce oare mă purtasem prostește?
 12. Mi-am lăsat de multe ori emoția să conducă. Pentru ediția din toamna vreau să cred că știu să o controlez. Fie că e pozitivă sau negativă emoția nu e bună mai ales într-un concurs.
 13. Am învățat că nu trebuie să citesc articolele celoralalti concurenți înainte de notare, asta mă va ajută să  cred în textul meu și să mă focusez spre țelul propus.

Abordarea greșită a competiei superblog face imposibilă urcarea în clasament, duce la insatisfacții și la mustrări de conștiința. Imi asum fiecare greșeală și merg spre Neptun cu capul sus.
Superblog e o competiție dificilă care de cele mai multe ori m-a pus în față propriilor mele neputințe. Dar acum că am finalizat-o  mă simt împlinită. Acesta e premiul meu.
Pagina de facebook va asteapta si ea, pentru un like, caci la o suta de aprecieri fac de-un concurs.
Sursa foto super-blog.eu.
 
 

Share

16 thoughts on “Abordarea greșită a competiției superblog duce la rezultate mediocre

 1. Sincer cred ca ești mult prea dura cu tine. E o competiție foarte grea și îți dau dreptate într-o singura privința, ca trebuie sa te documentezi și sa nu citești articolele altor concurenți. În rest, ai dat tot ce ai putut mai bun în funcție de circumstanțele în care te ai aflat. Data viitoare va fi mai bine, doar sa schimbi ideea asta

 2. Cum a spus și Oana, ești mult prea dură cu tine. SuperBlog a fost și este o competiție deloc ușoară! Important e că ai dus-o până la final și că ai învățat câte ceva pe parcursul acestei ediții, cu siguranță data viitoare vei reuși mai multe!

 3. Hmmm… Părerea mea este că nu este o competiție pentru toată lumea. Și, când zic “toată lumea”, mă refer la stil. Nu toți putem și vrem să scriem cum vrea sponsorul să citească. Ar fi ciudat ca Internetul să fie plin de texte cu un stil identic. Ciudat și plictisitor! Personal nu cad SB ca ceva obligatoriu. Nu reflectă decât șansa de a fi pe aceeași lungime cu sponsorul. În plus, este de multe ori, o chestiune de etică. Cum poți scrie pozitiv despre un produs despre care nu știi nimic? Deci? Cauta sa iei partea buna: comunitatea, etc. Sau ce găsești tu ca fiind bun și frumos. Eu asa am luat-o și am ieșit din concurs super Zen.

 4. Roxana, nu exista abordari corecte sau gresite, ci doar abordari proprii, cu plusuri si minusuri, care se pot dovedi, uneori, castigatoare. Mereu sunt lucruri de imbunatatit, perfectiunea nu exista, dar primul pas este sa ai incredere in tine. Ai multe atuuri, dar simt cumva ca nu le constientizezi indeajuns: talentul nu-ti lipseste, ai o sensibilitate aparte, transmiti emotie prin randurile tale si asta e cel mai important. Celelalte aspecte tin de organizare si disciplina, se rezolva cu timp si atentie.
  Felicitari si multumiri pentru timpul si energia pe care ni le-ai acordat! Ne onoreaza.

 5. Bine ai venit în clubul meu! Uite cu punctul 3 m-am întâlnit și eu “Am crezut că sunt inferioară celorlalți”. Nu e așa și tu și eu știm asta. E un handicap cu care pleci din start și clar mintea nu merge în direcția bună! Distracție faină la gală și așteptăm articole inspirate, creative și bine documentate! Cât despre punctul nr. 5 eu nu am putut să fiu de acord. Adică, n-am putut să trec peste imaginea mea, peste tematica blogului și peste ce-și doreau să citească urmăritorii mei. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care nu m-am mai înscris. Era ciudat pe un blog de călătorii să găsești chestiuni despre nu mai știu ce proiectări case, boxă de nu știu care sau diverse….
  Multă baftă!

   1. De acord! Se întâmpla adesea ca accentul să se pună pe promovarea produsului/serviciului respectiv, mult mai mult decât pe creativitate și text. Erau texte foarte bune și creative ce luau note mai mici, iar altele care ridicau în slăvi produsul, să ia notă maximă! C’est la vie! 🙂

 6. Draga Roxana, am participat o singura data, intr-o toamna. Am abandonat competitia, desi mai erau patru probe, iar eu ma aflam in primii 20. Am cunoscut si eu indeaproape stresul concursului, insa am sesizat urmatoarele: ceea ce crezi tu despre un articol nu se pupa cu ceea ce crede juriul. In cazul meu, articole bune luau note sub asteptari, articole slabute au castigat sau erau sub podium (ceea ce e si mai frustrant ca o nota mica). Am observat ca se pune accent pe ,,floricica” in plus: poze din arhiva personala sau tot felul de chestii atent editate. Eu, de ex, nu am foarte multe cunostinte in directia asta. Nu cunosc programe de editare si mi se pare nefiresc sa se puna accentul e acest lucru. De asemenea, nu e normal sa postezi poze personale si sa pretinzi ca ai folosit produsul respectiv. E o aberatie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: