plecam in vacanta
23Apr

Plecăm în vacanţă la el acasa, plecăm la Bucureşti

Reading Time: 2 minutes

De dimineaţă, încă de la prima dezlipire de pleoape am simţit miros de vacanţă. M-am ridicat şi m-am uitat la data, ea mi-a confirmat, era ziua cea mare. Brusc mi-a trecut tot somnul şi-am început să fac planul pentru mâine. Plecăm în vacanţă multă aşteptată, plecăm în Vacanţă la el acasă, în Bucureşti.

Plecăm în vacanţă după multe încercări, în iarna ninsoarea şi trenurile ne-au făcut să renunţăm la planuri.

Plecăm în vacanţa cu mult dor de cei dragi de acolo, căci drumul e lung şi întâlnirile sunt rare iar dorul acesta se naşte încă de la despărţire.
Plecăm în vacanţa cu gândul de-a (re)descoperi Bucureştiul. Ştiu, mulţi vor spune că e la fel de poluat şi de plin că şi ultima dată când l-am văzut, însă acestora le spun că oraşul acesta are farmecul lui, parfumul lui pe care eu le savurez din plin la fiecare întâlnire.
Plecăm în vacanţă să vizităm Grădina Botanică într-o zi cu soare, Muzeul simţurilor şi Biblioteca Naţională a României. Am trecut aceste trei repere pe lista încă de acum 7 ani de când îl cunosc şi nici până azi nu am reuşit să le văd. Dacă mai aveţi şi alte sugestii pentru mine nu ezitaţi să-mi scrieţi în comentarii.
Plecăm în vacanţă pentru a ne bucura de un răsfăţ culinar. Vreau să cred că nu o să mă întorc acasă cu toate kilogramele pierdute între timp. Sper să ajung la un consens cu mama soacra care are impresia că mănânc prea puţin… de fiecare dată.
Plecăm în vacanţă să ne întâlnim cu prietenii şi naşii copilului. Adevărul e că, acolo avem ceva mai mulţi prieteni decât la Deva şi plăcerea revederii este întotdeauna foarte mare.
Plecăm în vacanţă pentru a mai afla un parc de care să ne îndrăgostim, eu sunt până în prezent cucerită de Cişmigiu pentru care îmi declar admiraţia profundă. Vouă ce parcuri bucureştene vă plac?
Plecăm în vacanţă şi la Gala superblog, de la Bucureşti la Constantă nu sunt atâţia kilometric şi nu luăm cu noi atâta oboseala. Încă am emoţii pentru întâlnire şi chiar dacă o să tac cu succes o să mă bucur de fiecare clipă.
Plecăm în vacanţă în sfârşit,  când timpul s-a milostivit şi-a adus ziua. Monotonia a ajuns să ne cucerească fiecare zi şi pentru a ne rupe din lanţul ei am fi făcut orice.

Să fi turist la tine acasă, cum e cazul soţului meu, nu e tocmai un lucru banal, ci mai degrabă o perpetuă provocare. Ce să facă în Bucureştiul care îi atât de familiar şi de necunoscut totodată? Să-l ia la pas, să descopere locuri, senzaţii, oameni, mâncări şi parfumuri pe care le ştie sau nu. Noi pe lângă ei, cu curiozitatea ce ne caracterizează avem să îl îndrumăm pe unde nici nu bănuieşte. Să mergi pe străduţe necunoscute şi să găseşti clădiri fascinante e de-a dreptul minunat. Acum că am un telefon ce face poze magice nu o să mai ratez nici una, o iau cu mine.

Voi ce faceţi cu vacanţa copiilor? Pe unde mergeţi?
Vă doresc vacanţă plăcută tuturor şi sărbători luminate!
Pagina de facebook va asteapta si ea, pentru un like, caci la o suta de aprecieri fac de-un concurs.

plecam in vacanta

 

arhiva mea

Please follow and like us:
Pin Share

12 thoughts on “Plecăm în vacanţă la el acasa, plecăm la Bucureşti

  1. Citind articolul tău, mi s a făcut dor de București, de acasă… cine știe cât timp va trece din nou pana vom ajunge in dragul meu București!

  2. Vacanță plăcută! Vrem și noi sa plecăm pe undeva, acum de Paște și 1 mai, dar încă nu ne-am hotărât unde.

  3. Concediu placut si multa distractie la gala SuperBlog! Si eu am vizitat Bucurestiul de cateva ori si imi place. Dar doar pentru vizite. Nu as locui deloc in el. Mi se pare cam agitat.

  4. Sper sa aveti o vacanta minunata si sa (re)descoperiti mult elocuri frumoase. Ciresii japonezi inca mai sunt in floare in Gradina Botanica si in Cismigiu. Si mai sunt si multe alte locuri de vazut,

  5. Sper sa aveti o vacanta minunata si sa (re)descoperiti mult elocuri frumoase. Ciresii japonezi inca mai sunt in floare in Gradina Botanica si in Cismigiu. Si mai sunt si multe alte locuri de vazut,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *