Cum sa intorci in favoarea ta un esec in blogging?

Cum sa intorci in favoarea ta un esec in blogging?

Exista esec in blogging, pagina pe care tocmai ai deschis-o este un blog care si-a ratat tinta si a avut atat de multe directii incat nici ea nu le mai intelege. Eu cu atat mai putin. Roxanatrandafir.ro este in acest moment un blog asa cum eu nu mi-as fi dorit sa fie. A devenit o mare dezamagire intai pentru mine si apoi pentru voi, cei care din putine motive mai veniti pe aici. Am decis sa scriu acest articol ca sa nu prejudiciez si mai tare imaginea pe care mi-am creat-o, dar si pentru ca nimeni nu vorbeste despre acest subiect care nu face placere. Un esec in blogging nu e usor de suportat, e o palma data bucuriei de a scrie, o pata pe imaginea online pe care incerc sa mi-o conturez. Cu toate acestea, poate fi un pas inainte.

Cum sa intorci un esec in blogging in favoarea ta?

  1. Gaseste-ti directia, cauta nisa si ceea ce iti place cel mai mult sa faci si sa vorbesti. Asta te va ajuta sa vii constant cu sufiecient de multe si utile informatii pentru cititori. Lipsa de prezenta online duce la prabusire si la o activitate redusa din partea celorlalti. Vizitatorii sunt importanti caci pentru ei am ales sa fiu aici, insa absenta e si o lipsa de respect.esec in blogging
  2. Scrie regulat dupa un program pe care sa-l respecti. Daca faci asta intri in mintea celor care te urmaresc si ii fidelizezi. Daca vizitatorul stie ca la o anumita ora postezi va veni cu siguranta sa vada ce ai adus nou. Eu am scris rar  si cand am facut-o nu m-am adresat nimanui, ci am venit cu subiecte largi, de cele mai multe ori publicitare, textele acestea nu starnesc un prea mare interes.  Scrie sincer, radiografiindu-ti sufletul, dar fara sa uiti ca te adresezi unui public. Subiectele prea intime sau cele care nu ar face obiectul unei expuneri publice e mai bine sa le tii pentru tine, pentru asta ai vechiul jurnal scris clasic pe foi. Scrie ce ti-ar placea tie sa citesti. Musso a atins succesul tocmai pentru ca are un astfel de crez, scrie romanele pe care si el le-ar citi cu placere.
  3. Nu iti transforma blogul intr-un spatiu exclusiv publicitar, eu am facut asta si m-am simtit cumplit. M-am dezamagit pe mine insami si apoi pe voi. Articolele publicitare sunt utile atata vreme cat nu devin un scop in sine. Atata vreme scrii doar pentru bani iti tii la distanta prietenii virtuali si il faci pe google sa te priveasca cu ochi rai.
  4. Nu cauta sa faci bani cu orice pret. Banii nu vin usor, partenerii tai sunt cei mai diversi, unii perversi care iti vor da informatii de proasta calitate si link-uri care nu vor aduce blogului tau decat un prejudiciu. Poti sa incerci alta metoda, spre exemplu, poti sa scrii informatii de calitate care sa atraga atentia, poti sa te remarci cu ele, sa le promovezi si abia apoi sa castigi ceva. Alege ce produse promovezi si nu face rabat de la ideile tale. Crede in ceea ce promovezi. Nu scrie doar de dragul unei remuneratii. Am promis un articol despre cat costa un articol pe blogul meu,  va sa vina, cat de curand.esec in blogging
  5. Invata din mers sa iti adaptezi blogul cerintelor actuale. Un blog invechit si neoptimizat nu va fi nicidecum in rezultatele cautarilor celor mai multi. Orice informatile tehnica asismilata este o investitie pe termen lung. Nu te teme ca nu te pricepi, ai rabdare, ai deschidere spre nou si crede in schimbare. Schimbarea aduce evolutie.
  6. Atunci cand ai o idee speculeaz-o la maxim.Nu o lasa sa plece, noteaz-o, adapteaz-o, surprinde-o, adu-o in fata celor care deja sunt online pentru tine.
  7. Nu accepta texte scrise de altii, aceste guest post sunt bune atata vreme cat nu iti depersonalizeaza scrierea si pagina in ansamblu.
  8. Nu uita de importanta retelelor sociale, invata sa fii prezent pe pagina de facebook, pe grupuri, peste tot. Mie imi era jena de textele mele iar asta nu mi-a adus decat dezamagire. Cunosc multe alte persoane cu texte mult mai slabe decat ale mele, care, datorita avantului online au adus dupa sine multi vizitatori. Promoveaza-te, este si aceasta o mare investitie.
  9. Numara fiecare an petrecut online si ai curajul sa nu il lasi sa treaca fara sa te remarci. Eu abia acum, dupa aproape 9 am inteles cum si ce trebuie sa fac pe aici.
  10. Aduna-te si fa din greseli o lectie de viata. Caci orice greseala e de fapt un mare castig.

Cam asta am avut de spus, completati voi.

 

***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.

esec in blogging

 10 thoughts on “Cum sa intorci in favoarea ta un esec in blogging?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *