Acasa » Informare sau dezinformare – cat de mult conteaza unde citesti stirile zilei

Informare sau dezinformare – cat de mult conteaza unde citesti stirile zilei

Influenta pe care mediul online o are asupra celor mai multi este una colosala. Nu e ceva gresit, insa atunci cand luam de bun tot ceea ce vad ochii, deja e un semn de problema. Noi alegem daca ceea ce facem este informare sau dezinformare, in functie de locul in care citim. De surse in acest sens nu duce nimeni lipsa. E suficient sa realizezi o simpla cautare online si motorul iti genereaza vrute si nevrute. Deja tine de tine sa fii selectiv si sa alegi responsabil informatiile care merita sa fie citite.

De obicei acapareaza atentia senzationalul, titlurile siropoase, tragice, cele care par ca vor sa spuna ceva important sau cel putin care starnesc curiozitatea prin modul in care sunt formulate. Masura in care continutul vor este unul valoros, calitativ, adevarat deja este una care poate varia enorm.

Cu precadere publicul tanar este cel care cade cel mai repede prada minciunilor distribuite in mediul online pe site-urile de stiri variate.  Este foarte important, indiferent de varsta, sa dobandim abilitatea de a tria stirile pe care le citim, pentru ca acestea ajung in cele din urma sa ne defineasca ca persoane. Cand citesti mult ceva, ajungi chiar sa crezi, chiar daca poate faptele nu se verifica deloc cu realitatea.

Informarea si de ce este directia in care vrei sa te indrepti

Mai mult ca sigur motivul pentru care citesti stirile este dorinta de a te informa, de a sti ce se intampla in jurul tau. E dezamagitor sa afli ca de fapt deseori citesti minciuni frustrante, nascociri variate, care iti influenteaza in cele din urma si modul in care percepi lumea din jurul tau, ideile sau chiar anumite persoane. Nu lasa deci ca asta sa iti dicteze gandurile. Alege sa citesti de pe un site de incredere. In acest sens, Momentum este un nume care a reusit sa castige respectul si aprecierea publicului roman larg si nu numai a acestuia.

Vorbim despre o platforma online care aduna stiri de peste tot si ti le pune la dispozitie. Nu orice fel de stiri ci informatii care au sens, despre care te poti interesa mai departe sa vezi daca se verifica cu adevarat. Spun asta pentru ca precizeaza de fiecare data de unde preia stirile. Fiecare pagina accesata, respectiv articol de interes, vine la pachet cu o multime de sugestii care trateaza informatii similare, astfel ca informarea ta sa fie completa.

Alege ca ceea ce vad ochii tai sa reflecte realitatea lucrurilor si nu preinchipuiri. Atunci cand faptele iti sunt prezentate scurt si la obiect, fara sa bata campii, deja e un semn ca cineva a incercat sa sublinieze o idee, nu sa o invarta, sa o incalceasca, fara sa mai intelegi nimic din stirea respectiva.

Ai in vedere astfel de aspecte atunci cand navighezi pe internet si asigura-te ca alegi intelept. Descopera si celelalte beneficii de care ai parte ca utilizator al platformei mentionate, accesand pagina momentum.co.ro. Nu uita sa distribui si celorlalti stirile bune!

stirile zilei

1 thought on “Informare sau dezinformare – cat de mult conteaza unde citesti stirile zilei”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *