Cel mai greu lucru din viaţa de blogger? Un altfel de bilanţ

Cel mai greu lucru din viaţa de blogger? Un altfel de bilanţ

Încă de aseară, de pe vremea când citeam acest articol al Dianei, am început să mă întreb care e cel mai greu lucru din viaţa unui blogger?
De multe ori mi-am pus întrebarea asta, dar fără să am curajul să o exprim şi public, nu spun asta cu surprindere, spun doar că îmi pare rău că nu am destulă încredere în mine atunci când vine vorba de o idee.

Cel mai greu lucru din viaţa de blogger după o experienţă de aproape 9 ani…

Lipsa de încredere în mine şi în ideile mele, aceasta m-a făcut de multe ori să stau în umbră. Să nu scriu nimic, iar această „tăcere virtuală a adus cu sine grave consecinţe, între ele lipsa unor subiecte interesante pe blog, lipsa unui public fidel şi constant, lipsa de autoritate în paginile Google. Scriind rar şi cu pauze mari nu am reuşit să mă remarc în aceşti nouă ani online aproape deloc. M-am demoralizat şi m-am mobilizat destul de greu după fiecare absenţa. Am ţinut pentru mine chestiuni sau experienţe care puteau stârni interesul. Nu m-am promovat destul de puţin şi nu am înţeles decât foarte târziu cum m-ar ajuta social media. Toate astea din neîncredere.

Comentariile răutăcioase şi în zeflemea m-au făcut de multe ori să vreau să renunţ. Le-am primit pe toate în plin, le-am simţit adânc în suflet şi am reacţionat emoţional. Asta până de curând, când am replicat altfel acestui comentariu.

viaţa de blogger
În timp m-am călit şi am învăţat că viaţa online te expune unor realităţi dure, la fel ca şi în viaţa obişnuită, însă aici asumarea se face altfel.

 

Planificarea timpului. Off, planificarea timpului şi productivitatea despre care scriam anterior, ele ajută teribil un blogger să aibă rezultate vizibile. Cu toate astea, mi-a fost destul de greu să scriu la timp şi să planific conţinutul la anumite intervale pentru a-mi fideliza publicul.

Creativitatea prima şi cea mai importantă aliată în blogging , ea are un cuvânt de spus atunci când vrei să te faci remarcat. În marea blogosfera este important să fii creativ şi să te diferenţiezi de ceilalţi, să ieşi în evidenţă. Eu nu ştiu dacă m-am făcut remarcată, dar ştiu că am înţeles că e nevoie să am drumul meu pe aici.

Comunitatea este dificil de închegat, pentru că, oamenii cu care să rezonezi şi cu care să interacţionezi pe termen lung sunt foarte greu de adus împreună. Spre marea mea surprindere, pe pagina blogului cu cărţi, care are mult mai puţin conţinut am reuşit să reunesc peste o mie de persoane. Aici, însă lucrurile sunt altfel din toate motivele pe care le-am scris mai sus şi pentru că, acest blog este unul în dezordine, deocamdată.

Cel mai greu lucru din viaţa unui blogger e să dea rândurilor sale forţa şi personalitate astfel încât statul în faţa tastaturii să nu fie degeaba.’

Care vi se pare a fi cel mai greu lucru pe care îl faceţi în activitatea voastră de bloggeri?

***Va astept si pe actuala pagina de facebook pentru postari zilnice si sa va abonati la postari.

viaţa de blogger

Sursa foto cover unsplash.com



4 thoughts on “Cel mai greu lucru din viaţa de blogger? Un altfel de bilanţ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *