plan de lectura pentru 2020
09Jan

Plan de lectura pentru 2020

Reading Time: 2 minutes

Mi-am facut in gand un plan de lectura pentru 2020, pentru ca, intentionez sa readuc lectura intre prioritati in acest an si am indrazneala sa ma provoc stabilindu-mi un program sau dupa cum am spus mai sus sa-mi fac un plan.

Al meu plan de lectura pentru 2020 e unul simplu.

2020 Reading Challenge

2020 Reading Challenge
Roxana Elena has
read 0 books toward
her goal of
50 books.
hide

Nu cuprinde titluri multe, ci un numar rezonabil de 50 de volume toate alese cu atentie. Nu vreau sa citesc mult, ci sa citesc ceea ce imi place, imi merita atentia ori ma imi schimba cu ceva starea de spirit. Vreau carti pe care sa le tin minte, nu topuri numeroase, vreau lecturi care sa ma tina cu inima la gura, nu sa ma laud ca le parcurg repede. Vreau sa descopar autori cu idei si nu aceasi idee in mai multe carti.

Imi doresc foarte mult ca acest plan de lectura pentru 2020 sa cuprinda si lecturi romanesti ale autorilor contemporani aflati la inceput de drum sau deja cosacrati.

As vrea sa citesc mai multe carti de dezvoltare personala pentru ca, vreau ca mintea mea sa se deshida spre noi orizonturi.

Imi doresc sa achizitionez si carti de filosofie, am uitat-o pentru vreme si acum tare imi lipseste.

Vreau sa nu pierd vremea cu carti care nu imi plac. Nu o sa mai fac greseala de a sfarsi o lectura daca ea e o pierdere de timp.

Vreau sa termin cateva dintre titlurile cu care am ramas restanta.

Demonul amiezii. O anatomie a depresiei.

Casa Umbrelor.

Huliganii.

 

 

Intentinez sa achizitionez alte cateva.

Urmatorul roman al Cristinei Lincu “Libera”.

Pescarul nimicului semnat de Simona Poclid.

Pofta de ciocolata de Care Santos

Pana acum ma laudam parca, bifam carte dupa carte intr-o competitie a nimanui, competitie de pe urma caruia ieseam mereu pe ultimele locuri. Dezamgita si frustrata am decis sa ma opresc cand am inteles ca nu conteaza Cat, ci e important CE citesc.

Sa aveti lecturi care sa va ramana in minte.

Ce cititi in 2020?

plan de lectura pentru 2020

 

Sursa foto unsplash.com

Please follow and like us:
Pin Share

5 thoughts on “Plan de lectura pentru 2020

 1. 50 de cărți e un țel destul de rezonabil, Roxana 🙂
  Citesc cam 2 cărți pe lună pentru că și mie îmi place să citesc mai încet, să savurez o lectură, așa cum bine ai amintit.
  Din filozofie, îți recomand „Dialogurile” de Platon (eu o citesc chiar acum și sunt uluit de metoda folosită de Socrate pentru a „moși” adevărul prin întrebări și răspunsuri).

 2. Nu am un plan, nu îmi fac niciodată. La capitolul cărţi, dacă citesc despre una sau dacă o văd în librărie, o vreau “acum” şi mi se pune pata şi nu mai scap. Deci nu pot face liste, că nu are niciun sens pentru mine.
  Foarte bine ai spus, ar fi o competiţie din care nu ştiu cine are de câştigat. Lectura e o plăcere, nu e maraton.
  Să ai parte de lecturi cât mai plăcute!

 3. Să ai spor! Eu mi-am propus 30, nu prea am timp de mai mult și nu vreau să mă simt de parcă aș alerga la maraton. Legat de planul de lectură, nimic nu e bătut în cuie pentru mine…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *