Reading Time: 4 minutes

Va era dor de Interviurile cu mămici? Si mie. Anul trecut a fost unul greu, nu am apucat sa mă implic prea mult ca sa dezvolt această rubrică, însă de acum sper sa mențin multă vreme. Cu ajutorul vostru, bineînțeles.

Azi vi-o aduc in atenție pe Dana Codori, un om talentat, misterios si frumos pe care am avut placerea să o descopăr datorită superblogului. Lumea Danei e plină de farmec, de culoare și de frumos, pe care o puteti accesându-i blogul de suflet sau locul de joaca. Veti găsi aici un om care își traiește intens emoțiile, trăieste, creaza și se manifestă diferit. Dana Codori este pentru cine nu stie încă, a câstigat ultima ediție de toamnă a superblogului dupa un parcurs incredibil si o idee clară, aceea ca v-a câstiga!

 

 

Dana Codori- Interviuri cu mămici#8

 1. Ai hotarat cand sa ramai insarcinata sau copilul /copii a/au venit pe neasteptate?

Ambii au venit când am simțit că sunt pregătită, deși la primul copil a fost mai mult nerăbdare. Habar nu aveam ce-avea să mă aștepte. Nu a fost o hotărâre conștientă din toate punctele de vedere. La al doilea copil, știind ce înseamnă totul, decizia a fost asumată complet de la bun început.

 1. Cum ai putea sa descrii perioada sarcinii/lor?

Pentru mine au fost neplăcute. Dpdv mental nu am știut și nici nu am avut capacitatea de a mă relaxa mai mult și de a avea încredere în organismul meu. Am avut temeri induse de societate, am ascultat păreri și reguli prostești și în loc să mă bucur în totalitate, m-am lăsat pradă unui stres inutil. Dpdv fizic am luat destul de mult în greutate, însă doar ultimele două luni au fost mai… dificile.

 1. Ti-a fost teama de nasteri?

Da.

 1. Cum a fost momentul primei intalniri dintre voi?

La primul copil momentul întâlnirii a fost după câteva ore bune și m-am speriat de el. Era atât de micuț! Mă simțeam copleșită. Mă durea operația de cezariană și îmi era foarte frică să nu îl scap din brațe. Am plâns de fericire și de frustrare în același timp. Iar la al doilea copil am avut parte de operație de cezariană de urgență, a trebuit să fugă cu el la Terapie Intensivă și prima întâlnire cu el a fost preț de câteva secunde în care am apucat să îl sărut pe frunte și să îl ating ușor pe frunte.

 1. Ce nume ai ales si cum ti-ai venit ideea lui?

Alex și Cezar. Am vrut nume simple și scurte, dar cumva și-au ales singuri numele. Pe ambele le-am simțit din suflet și am căzut imediat de acord (eu și tatăl) fără să ne complicăm prea mult.

 1. Cum ti-au schimbat copiii viata?

Mi-au schimbat-o total, într-un mod pozitiv, ajutându-mă să devin un om mai bun, mai puternic și mai ambițios.

 1. Tati cum a reactionat? S-a schimbat relatia de cuplu?

El a fost și este foarte fericit și mândru de copilașii lui. A reacționat cu maturitate și iubire. Relația de cuplu a avut suișuri și coborâșuri, așa cum este normal, dar per ansamblu am creat o legătură foarte puternică.

 1. Care e cea mai frumoasa amintire pe care o ai de cand esti mama?

Cea mai frumoasă amintire se întâmplă în fiecare seară. Este momentul în care vine ora de somn și mă pun lângă copii, iar aceștia se așează cu capul pe pieptul meu. Stăm așa un timp, povestim sau cântăm, iar apoi ne dăm pupici, ne urăm noapte bună și plec liniștită, împăcată și fericită în dormitorul meu. (Nu stau cu ei până adorm)

 1. Care a fost cel mai greu moment?

Sau cele mai grele momente. Atunci când au fost foarte bolnavi.

 1. Iti mai doresti copii?

Nu!

 1. Iti e dor de viata de dinainte?

Nu!

 1. Ce lectie ai invatat de la copiii tai?

Am învățat că timpul trece repede și trebuie să ne bucurăm din plin de fiecare clipă petrecută alături de cei dragi!

 1. Ce le-ai spune celor care nu-si doresc copii?

Nu le-aș spune nimic. Este alegerea lor. Sunt sătui de vorbe precum ”Vai, dar e frumos! Vai, ce greșeală faci! Etc.” Consider că fiecare avem dreptul la liberul arbitru. Fiecare trebuie să își asume responsabilitatea propriilor alegeri.

 1. Vorbeste-ne putin despre copilul tau /copiii tai, ai tot spatiul si timpul din lume.

Ambii sunt minunați, cu personalități diferite, cu virtuți și defecte. La fel ca toți copiii. Ai mei nu sunt mai speciali, mai frumoși și mai deștepți decât ceilalți. Alex și Cezar se deosebesc doar prin faptul că sunt acele ființe care dau esență vieții mele. Au pasiuni, preferințe și capricii. Râd, plâng, fac mofturi ori sunt foarte liniștiți. Au parte de eșecuri și reușite. Care copil nu este așa?

Fiii mei sunt copii, iar copiii sunt absolut minunați!

Acestea fiind scrise, dragă Roxana, îți mulțumesc pentru invitație și vă doresc ție, familiei tale și cititorilor tăi tot binele din lume!

Mulțumesc draga mea, în numele meu și al celorlalți. Ai împărtășit o altă experiență din care avem multe de învățat. Iți doresc să rămâi aceeași!

Până data viitoare urmăriti rubrica cu interviuri și incrieti-vă pe lista ca să răspundeți la întrebări.

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice.

interviuri cu mamici#8

sursa foto unsplash.com

Please follow and like us:

15 Replies to “Dana Codori- Interviuri cu mămici#8”

 1. Imi place foarte mult cum spune Dana ca fiecare are liberul arbitru si ca nu trebuie sa te bagi peste ceilalti. Eu am 3, medicii mi-au interzis sa mai fac copii dupa prima nastere. Familia a zis ca sunt nebuna sa mai fac vreunul, ca eram tineri si saraci… si uite cum daca nu ii faceam pe ultimii doi nu as fi stiut niciodata desavarsirea. Am cei mai minunati copii din lume si tot ce regret este ca nu am facut mai multi. Acum am un sigur nepot, exact de la fata (care este mezina!).

 2. Cat imi place ideea ta! Foarte frumoase interviurile… iar de Dana imi place in mod deosebit! Este o supermamica si imi e foarte draga. Pot rezona cu multe din raspunsurile ei… chiar daca sunt mama doar de 1 😀

 3. Intrebari atat de simple , insa cred ca raspunsurile m-ar coplesi. Totul este atat de diferit de ceea ce pare de la o persoana la alta. Insa cred, ca nu ar inlocui viata de mamica cu o alta 🙂

 4. O admir pe Dana pentru putere si creativitate si ma bucur ca am descoperit-o si in calitate de mamica. Si eu sunt mama si o inteleg perfect atunci cand spune ca : Copii ei i-au schimbat viata si a devenit un om mai bun.

 5. Foarte frumos interviul și emoționant! Și eu sunt mama la rândul meu și am simțit răspunsurile pana inima.

 6. Mi-a placut mult interciul. Sa stii ca si eu am realizat faptul ca timpul trece prea repede. Mi-as dori sa mai stea putin in loc sa ma bucur mai mult de fiecare clipa petrecuta cu cea mica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *