Acasa » Noel putea sa fie și copilul meu și copilul tău

Noel putea sa fie și copilul meu și copilul tău

Despre Noel am aflat din întâmplare citind-o pe Eva, am parcurs articolul dedicat lui și mi-au trebuit câteva ore sa-mi revin. Eu am fost o norocoasă, al meu baiat, contrar tuturor așteptărilor, a venit pe lume Perfect  sănatos. Cum ar fi fost viața noastră dacă ar fi fost bolnav? Cum am fi dus pană la capat lupta cu boala lui? Cum as fi trait cu gândul că am adus la viață un copil ce avea să poarte o povară? Cum mi-aș fi as suportat neputința de a-l ajuta? Cum mi-aș fi educat sensibilitatea pentru a-l susține cu putere? Cum, oare cum?

La toate aceste întrebări nu am răspuns, doar mulțumiri pentru șansa de-a avea un copil sănatos! Însă Noel putea sa fie copilul meu, putea sa fie copilul tău! Off, da, atât de crudă poate fi viața!

ajutor pentru noel

Dar cine e Noel?

Noel e un boț de om ce poartă o boală cruntă: atrofie musculară spinală. Această boala genetică grava răpește un bebeluș de opt luni placerea descoperirii lumii și pune asupra viitorului său o dureroasă umbră.

Noel a fost diagnosticat cu SMA-1 cea mai grava forma a acestei boli și asta inseamnă că el nu își poate susține capul, nu stă în sezut și nici nu îsi coordonează singur membrele, mai mult o mare parte a bebelușilor cu acest diagnostic mor in jurul vârstei de 18 luni din cauza insuficienței respiratorii.

ajutor pentru noel

Cum îl ajutam pe micuț? Există ajutor pentru Noel.

SPINRAZA este tratamentul care îi poate fi de folos. Acesta ar fi primul ajutor pentru Noel. Acesta tratament i se injectează în măduva spinării până la finalul vietii. Un alt tatament numit ZOLGENSMA  Problema este ca acest tratament costa enorm. Am citit povestea scrisa prin prisma micuțului, dar când am ajuns la suma necesară m-am blocat, ea este de 2,1 milioane de dolari. Cum să strangă suma asta niște oameni obișnuiți?

E simplu, nu pot. Dar impreuna putem dacă:

 • renunțam la un pachet de țigari.
 • ne donăm o parte din economii.
 • ieșim în oraș o seară mai puțin.
 • îi indemnăm și pe ai nostri copii să doneze la rându-le.
 • scriem despre caz cerând ajutor pentru Noel, nu costă.

Donații se fac în contul asociației pentru micutul Noel.

Beneficiar: ASOCIAȚIA PENTRU MICUȚUL NOEL,  Cod fiscal: 42065170
Cont IBAN RON: RO33BTRLRONCRT0532233601
Cont IBAN EUR: RO80BTRLEURCRT0532233601

Banca Transilvania, Agenția Valea lui Mihai
Cod SWIFT:BTRLRO22

Mai multe detalii aici .

Un ajutor pentru Noel putem da fiecare! Sunt absolut sigură!

 

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice.

 

Tags:

18 thoughts on “Noel putea sa fie și copilul meu și copilul tău”

 1. Iti multumesc ca te-ai alaturat si tu cauzei lui Noel! Desi cunosteam cazul, desi am scris despre el, articolul tau mi-a adus iar lacrimi in ochi pentru ca, da, primul gand in astfel de cazuri asta e: putea fi copilul meu! Sper din suflet sa se adune suma necesara si Noel sa se faca bine.

  1. Nu trebuie sa imi multumesti, draga Eva. Pe mine ma misca si ma doare suferinta celor mici, as vrea sa fac ceva pentru fiecare. Noel este un omulet cu o suferinta prea mare, ar fi trist sa o duca singur. Si eu am plans citind si scriind despre el. 🙁

 2. Sărăcuțul 🙁 finuțul unor prieteni are exact același diagnostic și acum urmează tratament în Italia. Oh, Doamne! Mi-e așa milă de suflețelele lor 🙁

 3. Este greu de spus ceva în cazul acesta. Sunt mulți copii loviți de soartă, unii se nasc sănătoși, apoi vine câte o boală cumplită. Am și acum în minte un copil cu cancer, la vârsta de 5 ani care își încuraja mama că lui îi va fi bine dincolo și o va aștepta. Era incredibil de matur.
  Despre Noel nici nu pot vorbi, este trist pentru chinul lui.

 4. Gabriela Alexandra Andrei

  Of, suflet mic! E foarte dureros sa te gândești cât sunt de mici și cât suferă! Promit ca voi face și eu o donație! Și mulțumesc ca ai scris acest articol!

 5. Nu am stiut de acest caz, dar sunt o multe de copilasi bolnavi. Sunt multumitoare ca Dumnezeu ne-a binecuvantat cu un copil sanatos și mă rog ca micuțul Noel să se facă bine.

 6. Stiti cat e de important e ca am scris aceste cuvinte? Toate gandurile noastre bune il vor ajuta. Va multumesc tuturor pentru implicare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *