Reading Time: 2 minutes

Am mâinile umflate din nou, aşa cum erau cândva demult şi abia scriam câteva rânduri. Atunci vă vorbeam despre retenţia de apă cu care mă confrunt. Azi tot la fel de greu scriu, dar fiindcă îmi face bine nu o să mă opresc. Starea mea de sănătate îmi aduce multe nelinişti şi semne de întrebare în minte, dar e important, foarte important să o ţin sub control.

În ultima vreme, în ultimii ani de fapt, m-am neglijat. Am avut mereu alte priorităţi, am fost mereu contra timp, am avut altele de făcut, de schimbat de mutat. Starea mea de sănătate şi controalele regulate au fost pasate, îmi veneau în cap abia când unele simptome îmi aduceau aminte că e ceva în neregulă, ca şi acum.
M-am gândit să fiu sănătoasă şi puternică pentru copilul meu şi totuşi m-am neglijat constant. Mă doare. Mă văd trăgând de mine pentru a ţine ritmul zilei. Sunt constant obosită şi nervoasă. Mă dor mâinile şi am încheieturile umflate. Scap lucruri din mână şi îmi e greu să le ţin. Îl văd pe cel mic aşteptându-mă la joacă atunci când eu sunt prea tristă să mă joc. În parc aleg să stau pe bănci şi nu să-l urmez cum l-am obişnuit.

Mă ţinea în braţe într-o seară şi îmi spunea că era frumos dacă aş putea să zâmbesc şi să colorăm împreună. Acela a fost momentul în care m-am trezit! În loc să plâng am realizat că lui îi e dor de mine sănătoasă.
Ce s-ar face el dacă eu aş fi în continuare tristă? Dacă îi lipsesc ca partener de joacă înseamnă că sunt importantă în activităţile lui. Cum ar fi să nu mă mai gândesc cu îngrijorare la cele ce se întâmplă şi să vorbesc cu un doctor?

Căci unde să verific starea mea de sănătate dacă nu la medic?

Şi-am fost la medic. I-am spus că după câteva seminţe cu sare m-am umflat din cap până în picioare. Că mă dor degetele şi fac cu greutate lucruri simple din cauza umflaturilor ce nu dispar. Dar şi că după mesele de seară mi se face rău. Ori că sunt în permanenţă obosită.
Bineînţeles, a fost legitimă întrebarea despre ultimul buletin de analize pe care l-am făcut? Răspunsul meu nu putea să îi fie pe plac, căci nici nu mai ştiu când am făcut unul.
Astfel că, pe 13 martie m-a programat pentru analize.

Suspiciunile sale, însă m-au îngrijorat:

  • Fie am o tensiune ce acum se instalează.
  • Fie am o problemă renală.
  • Fie, datorită degetelor umflate, am poliartrita reumatoida.

Oricare va fi răspunsul după investigaţii sunt gata să mi-l asum. Nici una dintre acele presupuneri nu e uşor de dus, sper să mi se hărăzească cea mai uşoară dintre ele.
Sper să învăţ din nou să mă preţuiesc, pentru lângă mine am cea mai frumoasă şi mai nevinovată motivaţie. Băiatul meu.

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice.

starea mea de sanatate

Sursa foto unsplash.com

Please follow and like us:

6 Replies to “Azi e despre mine și starea mea de sănătate”

  1. Intrebarea mea este: cata apa bei pe zi? Fiindca daca nu bei destul, organismul e programat sa retina apa, ca sa aiba la nevoie. Desi pare ciudat, daca bei suficient nu va mai retine apa. Bineinteles ca o problema renala sau tensiunea (de multe ori merg mana in mana) ar putea fi o problema, analizele vor lamuri, probabil. Sanatate multa!

    1. Multumesc frumos. Si eu astept analizele. O sa ma lamureasca si voi face ce trebuie. De obicei beau apa. Cei 2 litri recomanadti ii beau, uneori si ceaiuri. Nu stiu unde gresesc si nici ce urmeaza, dar astept, mai e putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *