gradinita online
21Mar

Gradinita online, prima provocare adevarata a covid-19

Reading Time: 3 minutes

Ca de altfel toate lucrurile in vreme de pandemie se petrec online de acasa, nici gradinita nu a fost scutita si a devenit si ea gradinita online.

Citisem in fuga informatia cu o zi inainte de a deveni oficiala pentru grupa lui David si o privisem ca atare, fara sa banuiesc ca ea va deveni obligatorie si pentru baiatul meu. Nici nu s-a racit aceasta stire in mintea mea, ca ieri, doamna educatoare ne-a adus la cunostinta ca incepe gradinita online! Asta inseamna ca dansa ne va pune la dispozitie anumite materiale pe care sa le lucram cu micutii. In plus, e nevoie ca element justificativ, sa  trimitem poze si filmulete  pe grupul privat de whatsapp in care copiii desfasoara aceste activitati.

 

Reactia mea dupa demararea programului gradinita online.

Am privit cateva minute mesajele oficiale ale doamnei, dar si pe cele de nedumerire ale parintilor. Copilul meu are activitati acasa, ii citesc povesti, deseneaza, decupeaza, canta… asta fara sa fie vreun program impus.

A inteles foarte bine pentru cei 6 ani si 4 luni ai sai ce inseamna infectarea cu covid -19, a acceptat statul acasa, a inteles ca e necesar sa isi pastreze igiena cu si mai mare grija, a acceptat ca e privat de iesirile din casa si ca parcul s-a amanat. Si-a facut chiar un program si se bucura de el.

 

Reactiile copilului la aflarea vestii ca gradinita online se face de acasa.

  • Eu nu vreau sa colorez fise care ma plictisesc, vreau sa colorez cartea care imi place mie. 
  • -Dar tu nu esti doamna!
  • Activitati de acasa am cate vreau, cand se termina virusul o sa am si afara.

E drept ca nici mie nu imi placea deloc sa colorez sau sa pictez fise care nu imi atrageau atentia sau care ma plictiseau.

Nu, nu sunt doamna, eu sunt mama si raportul de pozitii nu va fi niciodata egal. Acasa lucra si lucreaza asa cum isi doreste fara ca eu sa il stimulez cu vreo bulina, ci mai degraba sa-i arat cat de important e ce a facut.

Adevarul e ca activitati multe are si le face cu mare placere. Diferenta e ca nu am impus nimic.

La un moment dat canta si dansa dupa un cantecel numit autobuzul, i-am spus ca o sa fac un filmulet pe care sa il trimit si doamnei, dar atunci a inceput sa planga. A inchis singur cantecelul si a alergat la mine lovindu-mi mana cu telefonul, apoi mi s-a pus in brate si a stat acolo pana s-a linistit.

Reactia de refuz nu m-a surprins, nu era prima data cand il lua pe Nu in brate, m-a surprins doar reactia lui emotionala, era clar ca il deranja ideea de a fi expus. Ii calcam fara sa vreau intimitatea si ii mai si impuneam sa faca un lucru nedorit. Bineinteles, nu am mai continuat, am plecat sa punem niste mere intr-o punga si sa le numaram. Asta ii facea ?placere si-a trecut peste episodul cu plans.

Aseara, inainte de culcare am aflat ca se simteam privit si urmarit de toata lumea, ca nu se mai simtea in largul lui stiind ca se uita parintii la el. I-am inteles perfect argumentul si i-am promis sa nu fac nimic din ce nu vrea.

Activitatile justificative ale acestei perioade se vor vedea in atitudinea lui dupa ce se vor relua cursurile. Nu am de gand sa-l stresez si sa ii impun lucruri, pentru ca si asa e privat de activitea de afara. Tot ceea ce vreau e ca el sa se simta bine, confortabil si sa nu simta povara acestor zile. Impreuna reusim!

Voi cum gestionati aceste momente delicate? 

gradinita online

Vă invit să vă abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne antrena la discuții zilnice.

sursa foto unsplash.com

Please follow and like us:
Pin Share

17 thoughts on “Gradinita online, prima provocare adevarata a covid-19

  1. Nu am auzit pana acum de gradinita online. Inca nu am primit indicatii din aceasta directie.
    Zilnic, printre treburile zilei, ii pun joculete de miscare, desene, ii spun o poveste, lucram in reviste si carticele.

  2. Intr-o zi am confectionat un costum din hartie creponata, in alta zi am facut un tablou cu flori 3d, altadata am pictat. Incercam sa ne implicam in diferite activitati educative.

  3. De școală online am auzit, dar gradinita online?! Oare e chiar asa o mare tragedie pt educatoare dacă ai noștri copii nu urmeaza programa? Ai mei doar de joaca acum acasă, mai desenează, mai construiesc și cam atât. Carantina liniștită în continuare!

  4. Este adevarat ca cei mici se adapteaza foarte usor, dar provocarea cea mai adevarata este la noi, adultii ;))))

    Mie imi este destul de greu sa ma adaptez la toate aceste schimbari.

  5. Al meu e in clasa a II a si nici lui nu-i plac lectiile, dar ne tinem de ele. Avem fise date de doamna pe care le-am scos la imprimanta, invatam in continuare engleza pe aplicatia Duolingo, ca e mai distractiva si il pun sa-mi citeasca povesti dintr-o carte din programa scolara. Mai mult nu fac, pentru ca ma stresez si eu si el.

  6. Din fericire cred ca nu este chiar asa o problema pentru persoanele care au copii mici, de gradinita. Este mult mai usor sa ai lectii cu copii micuti sau jocuri constructive., Mai greu este cu cei in ani terminali

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *