mamele au nevoie de timp
30Mar

Aș pleca, măcar puțin!

Reading Time: 3 minutes

Dacă aş putea să plec puţin aş face-o azi, acum, cu două ţoale în bagaj şi cu grabă. Şi mamele au nevoie de un timp pentru ele şi eu îl caut pe al meu și nu-l găsesc, nu deocamdată. Nu aş vrea o vacanţă exotică şi nici răsfăţ peste măsură, aş vrea doar timp să dorm, să citesc, să mă plimb să alerg, să ascult marea, aş vrea un timp doar pentru mine. Cer mult? Nu …şi totuşi aşa se pare.
Nu am stat departe de copil decât în cazuri excepţionale, la moartea bunicului şi în alte două daţi, când, aveam tot chestiuni grave de rezolvat, în total vreo 5 zile din cei 7 ani şi patru luni ai lui. Nu-mi pare rău, ba chiar mă bucur că nu a venit momentul să fim separaţi mai mult…dar…

mamele au nevoie de timp

Uneori senzaţia că nu mai pot.
Că sunt prea multe iar eu sunt incapabilă să le fac pe toate. Că nu mai ştiu să mă organizez. Să îmi prioritizez timpul şi să mă bucur de clipă.

Sunt veşnic obosită. Soţul constant îmi reproşează că nu vreau decât să dorm, că nu mai am energie şi că am îmbătrânit. Aş vrea să îl contrazic cu vehemenţă, să îi spun că nu mă simt bătrână, dar realitatea din oglindă mă contrazice. Zâmbesc amar şi mă încurc şi mai tare în a duce la bun sfârşit ce am de făcut.
Copilul mă priveşte consternat dacă uit ce i-am promis, că am vrut să mergem în cutare loc să că i-am lăsat o minge pe bancă, deşi mi-o dăduse să o păstrez până se întoarce de la joacă. Dacă înainte îl urmăm activ pe fiecare alee în orice parc, acum caut un loc să mă aşez, aproape de acela în care se bucura el, mă așez şi citesc urmărindu-l din când în când cu ochii.
-Eşti altfel, mami. Tu erai activă, jucaşa, veselă şi prezenţa. Acum am impresia că şi-o broască ţestoasă. e mai activă
Îi privesc ochii întrebători şi apoi îi plec pe ai mei, mă rătăcesc în gânduri. Aş vrea să mă închidă o bulă transparentă, acolo în faţa lui şi să nu mai aud, să nu mai văd nimic. Măcar câteva clipe.

Şi mamele au nevoie de timp pentru ele şi eu am nevoie de timpul meu..
Nici nu mai ştiu de când nu m-am bucurat pe deplin de un apus, de când nu am mai băut un ceai în tihnă, de când nu am văzut un film cap coadă fără să îl pun pe pauză, de când nu am mai fost la cumpărături fără să mă uit în stânga şi în dreapta, de când nu am mai citit fără să uit la ce pagină am rămas, de când am făcut o baie lungă, de când nu m-am bucurat de tot ce înseamnă acum.
Stresul şi povara anului trecut se simte încă, nu-i nimeni vinovat, doar eu că nu-s mai îngăduitoare cu mine.
Nu am timp să îmi fac timp, parcă nu mai ştiu, nu mai vreau, nu mai pot să îmi fac. Copilul are pe deplin dreptate şi o broască ţestoasă e mai activă şi mai productivă decât mine, şi-o ursoaica ar vrea să doarmă mai puţin…

Mă observa din când în când şi îmi spune:
– Eu ştiu ce poţi! Eşti mami, eroina mea!
Dar nu-s o eroină. Nu am nici o super putere. Poate doar iubirea ce i-o port e puterea mea.
Ar trebui să mă înarmez cu ea şi să îmi reorganizez ziua, să împart sarcinile cu ei şi să îmi îngădui să mă iubesc şi pe mine. Măcar puţin.

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice.

Sursa foto unsplash.com

Please follow and like us:
Pin Share

17 thoughts on “Aș pleca, măcar puțin!

  1. Îţi doresc să poţi face asta! Meriţi asta şi ai nevoie.
    Ai grijă de tine! Ca să poţi avea grijă de el.

  2. Ma regasesc perfect in articolul tau, dar nici dupa 9 ani , nu am reusit sa gasesc acel moment numai pentru mine. Este frumos sa ai copii, dar uneori avem nevoie si de putin timp pentru noi, mamele.

  3. Acesta este și motivul pentru care eu nu îmi doresc copii, cel puțin deocamdată. Simt că abia am timp pentru mine, unde să le mai fac loc și lor? Plus că eu am o oarecare doză de egoism și mi-ar fi foarte dificil să-mi mut focusul de pe mine pe copii… Dar măcar sunt asumată în această privință.

  4. Te înțeleg perfect! Înțeleg toate mamele aflate în astfel de cazuri pentru că știu cât de greu mi-a fost mie. Tocmai de aceea ajut și nu spun niciodată ”nu” atunci când e nevoie de ajutorul meu.
    În altă ordine de idei, fă ceva, tot posibilul omenesc, să ai parte de ceva de acest gen. Două zile pentru tine nu e gaură în cer și, cu siguranță vei găsi o soluție pentru asta.
    Succes și putere!

  5. Voi mămicile ar trebuie sa va mai acordați timp și vouă. Dacă aveți copil, nu înseamnă să renunțați la voi … Te îmbrățișez cu drag , Take care ?

  6. Trebuie sa ne bucuram din lucruri marunte. Nici eu nu am momente pentru mine, dar si 30 min o data la cateva zile petrecute fara fete ma face sa-mi incarc bateriile. O vacanta mi-as dori mult si chiar m-ar ajuta chiar daca merg cu ele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *