Sărbătoarea Paştelui
30Apr

Să vă fie Lumină

Reading Time: 2 minutes

Sărbătoarea Paştelui a venit din nou, azi, în vinerea mare e Lumina afara.

Aş ţine post pentru mama pe care am aruncat-o în braţele pământului în această zi, pentru fiecare grijă de peste an, pentru că m-aş simţi mai curăţită, pentru că m-aş apropia din nou de Dumnezeu mai mult. Dar… nu mai ştiu să ţin post, bolile trupului m-au mâncat şi acum în găurile săpate de ele apa ar eroda şi mai tare. Nu mai ţin post negru fiindcă-s nevrednică de veşnicie şi pentru că atunci pe când ţineam toată lumea din jurul meu considera că fac ceva exagerat.
Îmi port lipsa de virtute şi târâi după mine amintiri, le văd urma adâncindu-se în haina moale a sufletului meu şi las să mă atingă pan la sânge.
Am pregătit Sărbătoarea Paştelui cu priceperea unei simple femei, femeie care îi mulţumeşte lui Dumnezeu pentru tot ce are. Şi poate simplitatea este postul meu.
În tihnă casei noastre, lângă ale mele bucăţi de suflet aş vrea să pot aduce Lumina.
Lumina aceea a iubirii ce străluceşte cel mai puternic. Îi prind în braţe şi mă rog, aşa cum în fiecare zi o fac, să ne învrednicim a o primi. Să ne fim bucurie, speranţă şi alinare în fiecare clipă până la ultima. Să nu ne uităm. Să nu ne nesocotim. Să ne preţuim. Să ne fim suficienţi. Să ne umplem de amintiri frumoase împreună. Să îl lăudăm pe Dumnezeu în zile acestea încărcate spiritual. Să ne iubim aşa cum numai noi o putem face.
Anul ăsta masa e mai sarca, cadourile lipsesc, însă am repetat lecţia vieţii aceea în care ni se spune că importanţi suntem nou. O familie. Curăţă în suflet, veselă, caldă, frumoasă şi iubitoare. Asta ne e cel mai de preţ cadou.
Lumina acesta pe care o simt atingându-mi liniştea mă face să cred că am făcut ceva să o merit. Sărbătoarea Paştelui vine aşezată, să ne afle căutând doar lucruri simple.
Şi voi? Ce faceţi de Paşti? Gata-s pregătirile? Ati fost la spovedanie? L-aţi căutat pe Domnul în inima voastră?
Vă doresc să vă strângi cu sufletul lângă cei dragi, să vă bucuraţi de sănătate, să aveţi speranţă, să iubiţi şi să primiţi în inima voastră Minunea Învierii.
Să vă fie Lumină.

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice.

 

Sărbătoarea Paştelui

Sursa foto unsplash.com

Please follow and like us:
Pin Share

9 thoughts on “Să vă fie Lumină

  1. Anul asta de Paste totul mi-a mers pe dos. Mare lucru n-am facut si asta datorita bebelinei care parca m-a facut sa tin pasul pe loc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *