servicii seo
10Jul

De ce apeleaza afacerile la serviciile unei agentii SEO din Bucuresti?

Reading Time: 5 minutes

Alex este un tânăr antreprenor din Bucureşti, care, înainte de pandemie şi-a deschis un mic restaurant cu mâncare tradiţional românească. Gurmand fără pereche şi iubitor al tradiţiilor româneşti a găsit în această afacere cheia succesului în capitală. Totul mergea bine, avea o locaţie cu o poziţie bună, bucătari ce pregăteau reţete autentice şi clienţi din ce în ce ce mai mulţi, pentru că, mâncarea bună se vinde şi singură. Alex era mulţumit şi că venea la muncă zi de zi cu plăcere şi el gătea alături de echipa de bucătari, dar şi de mulţimea de oameni care îi călcau pragul, pentru că, aceştia plecau întotdeauna fericiţi şi… sătui. Nimic rău nu putea să se întâmple, până când, pandemia a lovit cu toată puterea în industria Horeca şi a pus lacăte restaurantelor, inclusiv visului lui Alex.

Alex este un tânăr antreprenor din Bucureşti, care, înainte de pandemie şi-a deschis un mic restaurant cu mâncare tradiţional românească. Gurmand fără pereche şi iubitor al tradiţiilor româneşti a găsit în această afacere cheia succesului în capitală.
Totul mergea bine, avea o locaţie cu o poziţie bună, bucătari ce pregăteau reţete autentice şi clienţi din ce în ce ce mai mulţi, pentru că, mâncarea bună se vinde şi singură. Alex era mulţumit şi că venea la muncă zi de zi cu plăcere şi el gătea alături de echipa de bucătari, dar şi de mulţimea de oameni care îi călcau pragul, pentru că, aceştia plecau întotdeauna fericiţi şi… sătui. Nimic rău nu putea să se întâmple, până când, pandemia a lovit cu toată puterea în industria Horeca şi a pus lacăte restaurantelor, inclusiv visului lui Alex.
Panicat şi depăşit de situaţie, Alex nu mai ştia ce să facă pentru a nu-şi pierde oamenii şi implicit afacerea. Căuta răspunsuri pe la autorităţi, dar toată lumea ridică din umeri pentru că, starea de urgenţă urmată de cea de alerga nu întrezăreau nimic bun. Aproape în pragul depresiei, Alex decide atunci să caute soluţii şi în altă parte, singura cale de a le găsi era din confortul casei sale printr-o căutare amănunţită pe internet. Lui Alex, însă nu îi plăcea internetul, acest mediu digital steril şi rece, el era bucătar, avea nevoie de interacţiune vie şi activitate palpabilă, doar că în momentul crucial în care se găsea ştia clar că trebuia să se reinventeze. Începu să studieze şi căuta, aşa cum se pricea, informaţii la întâmplare. Numai că… găsi un site al unui restaurant libanez, care, cu toate că avea o locaţie fizică, Alex ştia unde se afla, acum îşi vindea preparatele online prin livrări la domiciliu. Un zâmbet larg apăru pe chipul tânărului nostru bucătar, era ideea salvatoare şi chiar îşi dorea să facă şi el la fel. Puse mâna pe telefon şi îl sună pe fratele sau Dan, un pasionat de tehnologie, care îi putea veni în ajutor.
– Ce să fac? Îi spuse Alex, restaurantul am fost nevoit să îl închid şi acum văd pe internet că alţii sunt cu un pas în faţă şi îşi comercializează mâncarea online. Afurisita era asta digitală, nu credeam că o să mă lovesc şi eu de ea.
– Nu mai afurisi, îi spuse Dan, pune mâna şi fă-ţi un site, optimizează-l seo cu ajutorul unor specialişti, căuta o Agenţie de Marketing Online Bucureşti şi vei fi mulţumit. Apoi îi închise.
Alex începu metodic, afla ce e acela un site şi cum îl ajută şi chiar în acea seară îşi stabili un nume sugestiv pentru pagină lui şi îşi cumpără un pachet de găzduire. Îşi notă apoi în agenda tot ce i se păru important despre afacerea să şi contacta o agenţie seo. A doua zi fu contactat de un specialist seo, care, îi puse la dispoziţie un pachet personalizat de Optimizare SEO Bucureşti.
Totul era la început şi lucrurile nu se mişcau uşor, dar Alex nu îşi pierdu răbdarea, îl rugă pe fratele său îi pună în continuare conţinut şi imagini pe site, plăti un audit seo şi aşteptă ca specialiştii să îşi facă treaba.

De ce alegerea de a apela la o agenţie de marketing a fost una bună?

Pentru că orice afacere, fie ea şi la început, trebuie să fie promovată şi optimizata online pentru a se face vizibilă.
Ce înseamnă optimizare, promovare şi vizibilitate?
Optimizarea înseamnă eficientizarea site-ului în vederea căutărilor cât mai bune în google şi obţinerea de trafic organic. Pentru asta e nevoie de setarea unor obiective, în cazul lui Alex, vânzarea de meniuri tradiţionale şi livrări la domiciliu şi o bună colaborare între el şi specialiştii seo, care i-au înţeles foarte bine targetul şi scopul afacerii online.
Promovarea, este fie pe reţelele sociale, fie direct în google. Promovarea pe o pagină de reţea socială, poate fi gratuită, dar implica o activitate constantă online, fie plătită, promovare care, după stabilirea publicului ţinta, a bugetului şi a timpului de desfăşurare va rula singură.
Vizibilitatea se obţine cu ajutorul unei strategii bine gândite, optimizarea on-page cu cuvinte cheie seo specifice şi bine alese, off page prin răspândirea în social media şi promovarea serviciului oferit.
Peste alte trei săptămâni de aşteptare, Alex se aşeză în fata laptopului şi îşi deschise site-ul. Era un spaţiu prietenos şi atrăgător. Informaţia despre restaurantul şi mâncarea să erau clare, toată lumea putea afla acum unde să îl găsească, dar şi că, în vreme de pandemie livrarea se făcea la domiciliu. Mai jos, pe categorii se găseau preparatele apetisante pe care nu aveai cum să nu vrei să le adaugi în coş. Preţurile erau rezonabile, atât pentru Alex care trebuia să îşi menţină activitatea bucătăriei constantă, dar şi pentru cumpărători, care nu întârziau să apară. La început, livrările le făcea chiar el, apoi angaja o firmă de curierat specială pentru a eficientiza activitatea şi a câştiga timp.
Se felicită pentru alegerea făcută şi mulţumi erei digitale pentru că l-a primit în sânul său. Nici nu îi venea să creadă cât de multe învăţase despre activităţile pe internet, dar şi cât conta că ai săi clienţi să aibă acces la meniuri printr-un click distanţă. Alex înţelesese că lumea se schimbase şi el o dată cu ea.
Acum ştia cum se face o optimizare online şi off-line, ştia că e nevoie şi că şi pe mobil site-ul să răspundă bine, pentru că, orice om şi potenţial client deţine un mobil inteligent cu care poate să îşi comande mâncare. Era conştient că investiţia sa în online nu fusese de prisos, ba chiar era una ce îi va aduce beneficii şi în viitor şi se bucura că învăţase atât de multe despre lucruri noi şi utile.
Încredinţarea afacerii unei agenţii specializate în domeniul seo se recomandă tuturor celor care au o afacere şi înţeleg potenţialul uriaş al internetului în ziua de astăzi.

agenţie de marketing

De ce o optimizarea seo nu o poţi face singur?

Pentru că nu cunoşti foarte bine uneltele de lucru, strategiile eficiente şi promovările profitabile astfel încât să nu investeşti inutil. Seo şi regulile google sunt în continuă schimbare, strategiile şi noile trenduri aduc o dinamica permanenta unui site, asta dacă îşi doreşte să răspundă cât mai bine şi mai clar nevoilor consumatorilor.
Un site nu ajunge în prima poziţie din căutări fără o muncă susţină în timp şi fără o investiţie. Dar toate eforturile vor fi răsplătite după ce acesta va fi bine implementat şi va produce profit.
Atunci când vrei să fi primul în fata competitorilor trebuie să ştii foarte bine ce îţi doreşti, cât eşti dispus să investeşti şi cu ce te diferenţiezi faţă de ceilalţi.
Ca să fii primul trebui să ai răbdare. Totul se obţine în timp, iar Google poate să îţi fie cel mai bun prieten.

Alex a luat lacătul de pe poarta restaurantului sau o dată cu ridicarea restricţiilor, s-a întors la muncă mai determinat că niciodată, dar a păstrat livrările la domiciliu pentru că ele l-au salvat de la faliment. Site-ul sau există încă şi mereu se îmbogăţeşte cu imaginea unui preparat apetisant.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *