cea mai bună mamă
27Aug

Eşti cea mai bună mamă, mă bucur că eşti a mea

Reading Time: 2 minutes

Aseară, în timpul îmbrăţişării de noapte bună şi-a bilanţului de peste zi, îşi trece delicat mâna peste părul de pe fruntea mea şi zice:
-Eşti cea mai bună mamă, mă bucur că eşti a mea.
Instant mi s-au umplut ochii de lacrimi, căci aşa ştie el să-mi pună în ochi lacrimile emoţiei profunde şi-ale bucuriei, asta fără nici un efort.
L-am strâns şi mai tare în braţe şi mi-am ascuns ochii în părul lui.
– Nu plânge, mami, ştiu că asta faci acum, eu am fost sincer. Tu ştii mereu cum să mă ţii în braţe şi cum să mă faci fericit!
Îl privesc în ochi, uluită de declaraţie, dar şi de cât de bine mă cunoaşte şi întreb.
– Cum ai ajuns tu, copilul meu, la concluzia asta extraordinară?
-Stii…şi se aşează ca şi atunci când ne spunem poveşti…Tu eşti întotdeauna lângă mine, mă duci să văd lumea, îmi explici şi nu te superi când îmi repet întrebările, îmi arăţi când şi ce greşesc, ştii întotdeauna ce să-mi spui, imi tii minte toate dorintele, iti place sa te joci cu mine, faci cea mai bună ciorba şi cele mai bune clătite şi nu te-ai plictisit de mine.
– Nici nu aş putea să mă plictisesc vreodată, tu eşti cea mai frumoasă poveste a vieţii mele.
– Sunt o poveste? Mă întreabă curios.
– Da, una a cărei prime rânduri o scriam cu gândul, apoi când mi-ai pătruns în pântec am ştiut că minunile se întâmplă şi e suficient să le visezi.
I-am simţit emoţia şi am tresărit uşor, apoi l-am sărutat pe frunte.
Şi-a închis ochii şi nu a mai zis nici un cuvânt, aşa a plecat în vise, cu emoţia strecurată în suflet.
Când m-am desprins ca să mă îndrept spre patul meu mă simţeam atât de împăcată şi de liniştită, misiunea mea cea mai frumoasă a reuşit.
Departe de a fi perfectă, încerc să fiu acolo pentru el în fiecare zi. Mi-a iertat şi momentele de supărare şi pe cele de incertitudine, pe cele de ezitare, pe cele de tristeţe şi pe cele de nepricepere. El mă vede în lumina aceea caldă a iubirii pe care din prima clipă a încercat să i-o arăt.
Aşez cuvintele astea cu grijă în pagini de jurnal, pentru că atunci când va putea citi singur să vadă cât de mult le şi îl preţuiesc.

Vă invit să vă abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne antrena la discuții zilnice.

cea mai bună mamă

Please follow and like us:
Pin Share

13 thoughts on “Eşti cea mai bună mamă, mă bucur că eşti a mea

  1. Ce mult as fi vrut sa existe acest trend de mare apropiere intre parinti si copii si pe vremea cand eram eu mica…! Din pacate pe atunci erau inca multi parinti foarte reci si doar critici fata de copiii lor pentru ca asa fusesera si ei crescuti la randul lor!

  2. Ce frumos… Asta mi-a dat si mie ideea de a pastra in scris declaratiile le dragoste pe care mi le fac copiii mei, fiindca ma uimesc mereu cu “vorbele lor de oameni mari”. Felicitari!

  3. Ce drăguț! Cred că acesta este unul dintre articolele cele mai frumoase citite în ultima perioadă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *