8 ani de la casatorie
25Sep

Cum am fost şi cum suntem la 8 ani de la căsătorie

Reading Time: 3 minutes

Acum câteva zile, pe 21 septembrie, am împlinit 8 ani de la căsătorie. Mă uit cu consideraţie la tot acest timp şi îmi pare atât de preţios. Mă uit la noi şi îmi pare că ne ştim de-o viaţă, cu toate că, acelaşi timp a marcat în sufletele şi pe chipurile noastre schimbări definitive.

Cum eram când ne-am spus „Da!”?

Îndrăgostiţi ca în prima clipă în care ne-am văzut. Era o zi toridă de august, prima după ziua mea, atunci când soarele parcă ne-a fost cununat pentru totdeauna. A fost un sentiment ce nu îl mai avusesem niciodată, acela că mâinile noastre s-au cuprins definitiv.
Fericiţi că am reuşit să ne găsim, cu toate că, pe hartă ne despărţeau 488 de kilometri.
Nerăbdători să ne strângem în braţe copilul ce zvâcnea de viaţă în pântecele meu. Atunci aveam deja opt luni de sarcină.
Nesiguri asupra viitorului, căci multe ne mai stăteau împotrivă.
Dar hotărâţi să facem faţa fiecărei provocări.
Cu toate că fericirea se simţea în fiecare respiraţie, în inima mea erau două mari dureri, ca mama nu mai putea fi alături de noi în acel moment şi că bunicul nu a vrut să fie.
Îmi era teamă că nu mă voi reuşi să fiu destul de bună ca soţie şi nici ca mama. Nu îmi spusese nimeni ce să fac, cum să mă port şi nici nu există vreun ghid de viitoare soţie pe care să-l fi putut citi. Bebeluşul mai avea puţin şi venea să îşi primească viaţa iar eu nu ştiam nici cum să-l ţin în braţe. Un singur lucru mă liniştea, că auzisem de la mai multă lume ca nevoie e doar de iubire.

Cum suntem la 8 ani de la căsătorie?

Fericiţi. Împliniţi. Trei şi un motan. Puţin mai bolnavi, mai obosiţi, dar mai apropiaţi, mai siguri pe noi şi mai înţelepţi.

8 ani de la casatorie
Primul desen al lui David cu noi trei, avea trei ani cand l-a facut

Eu mă bucur că am luat cea mai bună decizie, aceea de a-l cere de bărbat, l-am ales pe cel mai bun. Cu el mă simt cea mai răsfăţă şi iubita soţie.
De-a lungul timpului ne-a fost greu să îi înfruntăm pe toţi pentru a rămâne împreună. Să ne găsim un loc, am umblat cu pruncul în braţe din chirie în chirie până să ne primim casa noastră. Să luptăm cu bolile ce nu m-au ocolit. Să gestionăm fiecare schimbare din viaţa noastră. Şi totuşi, ţinându-ne de mână am ajuns azi aici.
El e mai posac decât până acum, uşor mai irascibil şi mai somnoros, însă îmi este acolo încă din clipa în care deschid ochii şi până îi închid. Se dovedeşte acelaşi om hotărât şi demn de care m-am îndrăgostit. Are puterea să mă tolereze cu toate tristeţile mele strânse grămadă şi să-mi adune lacrimile atunci când eu nu le pot ţine. Face tot ce eu nu pot face. Îmi dă forţa.
În toţi aceşti 8 ani de la căsătorie au fost câteva momente în care ne-am îndepărtat, momente în care comunicarea nu mai era verbală şi fiecare avea atenţia îndreptată spre altceva, eu spre copil, el spre ale sale pasiuni.
Ne-am regăsit abia când am realizat că nu ştim să funcţionăm decât împreună.
Suntem mândri de David   si împreună cu el suntem cea mai frumoasă familie. Trebuia să vă las pe voi să spuneţi asta, dar mi-a luat-o inima înainte.

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice.

Sursa foto arhiva personala si unsplash.

8 ani de la casatorie

 

 

Please follow and like us:
Pin Share

14 thoughts on “Cum am fost şi cum suntem la 8 ani de la căsătorie

  1. Frumoasa postara, placuta de citit. Ce sa vezi si noi pe 21 septembrie tot 8 ani de casatorie am facut, si ..ii multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu ca mi l a adus pe sotul meu in cale, dupa o relatie de 14 ani de zile ,pot spune ca viata inseamna iubire, si fara ea nu vom putea niciodata sa ne bucuram de ea! Multi ani impreuna! aa, si p.s. si noi suntem 3 plus motan, catelusa, pesti si acum un catel nou :))

  2. În primul rând felicităriși la mulți ani împreună!
    Să adunați mulți ani, multe împliniri și tot mai mută încredere. Căci, din experiența proprie, fără încredere, iubire, respect și înțelegere unul față de celălalt, nu se poate.

  3. Am 20 de ani cu relatie cu sotul meu si doar 7 de casatorie. Evident ca in tot acest timp am avut tot felul de momente, dar important este ca am trecut cu bine peste toate si asa sper sa fie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *