26Apr

Plăcerea de a savura cafea în fiecare zi

Reading Time: 3 minutes

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi în întreaga lume și, deși este acuzată de efecte nedorite asupra sănătății, există și numeroase laude la adresa ei. Pentru starea de sănătate a unora este bună, pentru starea altora nu, însă un lucru este cert: cine își începe ziua savurând o cafea bună va avea parte de mai multă energie și de o stare de spirit deosebită.

Plăcerea de a savura cafeaua în fiecare zi nu le poate fi răpită unora, iar motivele pentru care există persoane care nu se văd trăind fără cel puțin o cafea pe zi sunt numeroase. Iată mai jos câteva informații despre cafea boabe și despre efectele pe care le poate avea aceasta asupra omului, respectiv care sunt virtuțile și beneficiile acesteia. 

Ce este cafeaua și de unde provine?

Greu de crezut pentru unii că există un arbore de cafea care face posibilă obținerea acestui elixir magic. Arborele de cafea este un arbust tropical care se cultivă pentru boabele sale a căror prăjire dezvoltă mirosul atât de iubit de consumatorii din întreaga lume. Există mai multe varietăți de cafea, însă două dintre acestea sunt extrem de cunoscute: cafeaua arabica și cafeaua robusta. 

Cofeina este principiul activ al cafelei, fiind o substanță care are acțiuni fiziologice însemnate. Cofeina se absoarbe rapid în organism, iar efectele sale asupra creierului uman pot fi rapid resimțite. 

Câteva dintre virtuțile și beneficiile cafelei 

Motivele pentru care oamenii consumă cafea sunt numeroase. Unii o fac pentru gustul de care se pot bucura, alții o fac pentru energia pe care o resimt sau pentru a ține departe durerile de cap. De fapt, beneficiile pe care le are cafeaua asupra sănătății nu se opresc aici, acestea putând fi diferite de la un consumator la altul.

În primul rând, cafeaua este recunoscută drept o sursă importantă de antioxidanți, iar aceștia sunt recunoscuți și apreciați pentru beneficiile potențiale pentru sănătate. În acest sens, consumul de cafea ar ajuta inclusiv la protecția împotriva bolilor de inimă sau la prevenirea cancerului. De asemenea, pentru mulți consumatori cafeaua poate avea un efect de destresare, de calmare, chiar de la aromele deosebite pe care le are. Cafeaua te poate face mai fericit, fiind una dintre băuturile care ajută consumatorii să stea departe de depresie, dar în același timp te poate ajuta să scapi și de durerile de cap, datorită efectului vasoconstrictor pe care îl are. Cu toate acestea, cantitatea de cafea consumată este importantă, deoarece în cazul în care se consumă cantități prea mari, poate fi obținut efectul opus. 

Cafeaua ajută și la îmbunătățirea funcțiilor digestive. Aceasta ajută la stimularea secrețiilor gastrice, crește motilitatea intestinală și are un efect diuretic, cofeina pe care o conține cafeaua mărind puterea urinară.  

Prin puterea de stimulare a sistemului nervos pentru care este recunoscută, cafeaua este consumată de multe persoane pentru puterea de a reduce oboseala sau stările de somnolență, putând fi consumată mai ales de cei care au nevoie să se mențină într-o stare activă pentru perioade mai îndelungate. 

A savura o cafea devine mai mult decât o simplă plăcere. Consumul unei cafele aduce cu sine toate aceste beneficii și nu numai, iar din aceste motive, ar trebui să nu eziți în a include în meniurile tale zilnice o cană de cafea pe care o poți savura singur, la începutul zilei, alături de prieteni sau în orice moment în care simți că ai nevoie de un plus de energie. 

Please follow and like us:
Pin Share

1 thought on “Plăcerea de a savura cafea în fiecare zi

Leave a Reply

Your email address will not be published.